fbpx
Kanta-Häme

Kamux valtaa alaa autokaupassa

Kamux-konsernin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski painottaa antaneensa haastattelun vastentahtoisesti, harkinnan jälkeen.

– Kuluttajakaupassa ei ole millään tavalla positiivinen asia olla esillä tällaisen vuoksi, 4,4 miljoonan euron pääomatulot perustamansa yhtiön osake-enemmistön myynnillä tienannut Kalliokoski perustelee.

Kalliokosken mukaan vuosittaiset verotilastot antavat suurelle yleisölle väärän kuvan, sillä omaisuuden taustalla on pitkäjänteinen työ.

– Olemme nostaneet vuosia pientä palkkaa ja keränneet rahaa yritykseen, jotta se pystyy kasvamaan ja kehittymään. Sillä on luotu sata uutta työpaikkaa, ja tälläkin hetkellä olemme rekrytoimassa kymmentä uutta ihmistä, koska yrityksellä menee hyvin.

Pilotti Ruotsiin, uudet tilat Hämeenlinnaan

Varsinkin uusien autojen kauppa on Suomessa ja koko EU:n alueella hyytynyt, käytettyjen autojen kauppa on pysytellyt suunnilleen ennallaan. Kamux-konserni ui trendiä vastavirtaan.

– Käytettyjen autojen kauppa kasvoi (kuluvan vuoden) tammi–syyskuussa 0,7 prosenttia, meidän kasvumme oli 51,2 prosenttia. Luvut kuvastavat, että prosessimme ovat tehokkaita ja pystymme ostamaan ja myymään autot oikeaan markkinahintaan.

Tälle vuodelle Kamux-konsernin liikevaihdoksi ennakoidaan noin 110 miljoonaa euroa. Kalliokoski uskoo yrityksen Suomen kaupan kasvavan vielä kaksin–kolminkertaiseksi.

Yritys hakee kasvua myös Ruotsista, minne avataan joulukuussa ensimmäinen Kamux-liike. Tulevaisuudessa myymälöitä avattaneen muihinkin Pohjoismaihin.

– Teetimme keväällä markkinaselvitykset Ruotsista ja saimme hyvin rohkaisevat tulokset. Markkina on tuplakokoinen, joten kyllä sinne yksi pieni Kamux mahtuu.

Hämeenlinnassa yritys on kasvamassa ulos nykyisistä tiloista Kaurialassa.

– Meillä on parhaillaan haku päällä ja tonttikauppakin hyvin lähellä. Uskon, että pääsemme ensi vuonna rakentamaan uusia, nykyaikaisia mutta edullisella kustannustasolla teetettyjä toimitiloja.

Suunniteltu Sunny Car Center ei Kalliokosken mukaan ollut vaihtoehto uuden myymälän paikaksi.

– Ajattelemme aina yrityksen parasta. Jos SCC olisi sitä ja edullisinta, totta kai menisimme sinne.

Kasvu vaatii kevyttä kulurakennetta

Kalliokoski käyttää usein sanoja “kohtuullinen” ja “edullinen”. Samoja ihanteita hän suosittelee myös uusille tai aloitteleville yrittäjille.

– Pitäkää (yrityksen) kulurakenne ja henkilökohtaisen elämän kulut pieninä ja jättäkää rahan yhtiöön, jotta se voi kasvaa ja kestää vaikeiden aikojen yli, luoda työpaikkoja ja lisätä yhtiön arvoa. Jonain päivänä voi tulla ostaja, meidän tapauksessamme kymmenen vuoden työ realisoitui viime vuonna. (HäSa)

Menot