Kanta-Häme

Kamux yhä kohoaa – Kanta-Hämeestä kuusi yritystä suurten listalla

Kasvava Kamux on parantanut vuosi vuodelta sijoitustaan.
Juha Kalliokosken perustama Kamux nousi Suomen 116. suurimmaksi yritykseksi viime vuonna.

Kantahämäläiset yritykset pitivät viime vuonna koko lailla asemansa Talouselämän 500 suurimman yrityksen listalla. Uusia yrityksiä ei kuitenkaan yltänyt listalle.

Talouselämä-lehti kirjaa Kanta-Hämeen suurimmaksi yritykseksi SSAB Suomen, joka olisi 2,4 miljardin euron liikevaihdoltaan Suomen 31. suurin yritys.

 

Kasvava autokauppaketju Kamux on parantanut asemiaan vuosi vuodelta. Se oli viime vuonna 528 miljoonan liikevaihdollaan Suomen 116. suurin yritys. Sijoitus koheni nyt 11 pykälällä.

Riihimäkeläinen Würth nousi pykälän sijalle 190. Seuraava kantahämäläinen yritys löytyy vasta sijalta 374. Riihimäkeläinen RTV-Yhtymä on pitänyt sijoituksensa 153,2 miljoonan euron liikevaihdollaan.

Tervakoski nousi neljä sijaa Suomen 411. suurimmaksi yritykseksi. Tuottajain Maito putosi peräti 25 pykälää sijalle 463.

Hämeenlinnalainen Vakuutusyhtiö Pohjantähti ei enää yllä 500 suurimman joukkoon. Yhtiön vakuutusmaksutulo putosi viime vuonna hieman alle 100 miljoonan euron, kun 500. suurimman yrityksen liikevaihto oli 105,6 miljoonaa euroa.

 

SSAB Suomi -nimistä yhtiötä ei ole olemassakaan. SSAB:ssa juridiset yhtiöt ja liiketoiminnalliset organisaatiot eivät vastaa toisiaan.

Aiemmin Talouselämä kirjasi suureksi yritykseksi Hämeenlinnaan rekisteröidyn SSAB Europe -nimisen yhtiön, jonka nimi oli aiemmin Ruukki Metals. SSAB Europe -divisioonan, jota johdetaan Hämeenlinnasta, liikevaihto oli viime vuonna 32 796 miljoonaa kruunua eli noin 3,1 miljardia euroa.

Suomen suurin yritys on kymmeniä vuosia ollut Nokia, jonka liikevaihto oli viime vuonna 22,6 miljardia euroa. Neste on edelleen toiseksi suurin yritys, mutta kolmanneksi nousi kotipaikkansa Suomeen vaihtanut Nordea. HÄSA

Päivän lehti

23.1.2020