fbpx
Kanta-Häme

Kamuxille jouluksi pääkonttori

Kamuxille valmistuu jouluksi Tiiriöön uusi 2500 neliön pääkonttori ja Hämeenlinnan automyymälä. Tiloissa työskentelee vuoden vaihteessa kymmenen pääkonttorin ja viisi autonmyymälän työntekijää.

– Palkkaamme Hämeenlinnaan neljä työntekijää lisää. Kaksi tulee taloushallintoon ja kaksi myyntiin, Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski kertoo.

Pääkonttorin rakennustyöt alkoivat juhannuksena, kun yhtiö sai rakennusluvan. Kamux pääsee ilmeisesti joulun–uudenvuoden aikaan Kaurialan ahtaista tiloista uuteen rakennukseen.

Tiloja tarjolla…tarvikekaupalle

Kamux ottaa omaan käyttöönsä suurimman osa kiinteistön tiloista. Kaksi toimistotilaa on jo vuokrattu, mutta yksi liiketila odottaa vuokralaista.

– Tiloihin sopisi hyvin myymälä, jonka toimiala liittyy jotenkin autokauppaan. Meillä ei itsellä ole lainkaan autotarvikkeiden myyntiä, Kalliokoski sanoo.

Hänen mukaansa asiakkaita toisi jo Gigantti, jolla on lähes tuhat maksavaa asiakasta päivässä. Kamuxilla ja Gigantilla on yhteinen piha- ja pysäköintialue.

Kamuxin raju kasvu on pakottanut yrityksen kasvattamaan pääkonttorin henkilöstöä. Matalalla organisaatiolla toimineen yhtiön on pitänyt palkata taloushallinnon ja myynnin tukitehtäviin väkeä. Hämeenlinnan automyynti on niin ikään ahtaassa rakennuksessa.

– Uuteen automyymälään mahtuu 80–100 autoa. Nykyisiin tiloihin on saatu korkeintaan 40 autoa.

Kalliokoski odottaa, että Hämeenlinnan myynti kasvaa uusissa tiloissa 60–70 prosenttia. Uudessakin hallissa on kova sutina, kun myynti pääsee siellä käyntiin. Kovaa vaihtuvuutta varten uuden hallin seinä on täynnä autonmentäviä hallinovia.

Keveät kustannukset ovat Kamuxin liiketoiminnan yksi periaate. Kalliokoski vakuuttaa, että uusienkin tilojen kulut pidetään kurissa edullisella rakentamisella ja alhaisilla käyttökustannuksilla.

Myynti yli…budjetoidun

Kamuxin liikevaihto kasvaa tänä vuonna 150 miljoonaan euroon. Kalliokoski kertoo, että liikevaihto kohoaa budjetoitua suuremmaksi.

– Kamuxin myynnin kasvu on ollut Suomessa 28 prosenttia. Ruotsi mukaan lukien konsernin liikevaihdon kasvu on 35 prosenttia.

– Samaan aikaan käytettyjen autojen myynti laski Suomessa tammi-syyskuussa 4,2 prosenttia, Kalliokoski huomauttaa.

Yritys on palkannut tänä vuonna jo lähes 30 uutta työntekijää. Työntekijöiden määrä kasvaa tänä vuonna yli 30:llä.

– Emme ole vielä palkanneet uusia työntekijöitä Hämeenlinnaan. Autoalalla saa nyt hyvin ammattitaitoisia työntekijöitä.

Kamuxilla on 22 automyymälää Suomessa. Runsaassa kymmenessä vuodessa hämeenlinnalainen vaihtoautokauppa on kasvanut Suomen suurimmaksi käytettyjen autojen kauppaketjuksi. (HäSa)

 

Yhtiö haistelee laajentumista Saksan markkinoille

 
Kamux on onnistunut liiketoiminnan käynnistämisessä Ruotsissa. Kaksi länsinaapuriin perustettua myymälää ovat menestyneet.
 
– Olemme saaneet osoituksen, että konseptimme toimii myös Ruotsissa. Nyt siellä alkaa kasvu, Juha Kalliokoski sanoo.
 
Kamux perustaa vielä tänä vuonna kolmannen myymälän Ruotsiin. Kalliokoski uskoo, että yhtiön myynti Ruotsissa nelinkertaistuu ensi vuonna.
 
Ruotsin vaihtoautokauppa poikkeaa Suomen kaupasta. Suurin osa käytetyistä autoista myydään kuluttajalta suoraan toiselle kuluttajalle. Kamux-konserni myy jo tänä vuonna enemmän kuin Ruotsin suurin vaihtoautoketju, vaikka Ruotsi on kaksi kertaa Suomea suurempi maa.
 
Kamux aloittaa ensi keväällä Saksan markkinoiden selvityksen. Saksa poikkeaa autokaupaltaan Suomesta ja Ruotsista.
 
– Tunnemme jo Saksan ostomarkkinat. Selvitämme nyt maan myyntimarkkinat, Kalliokoski sanoo.
Kalliokoski kertoo, että kansainvälinen kasvu on yksi syy siihen, että yhtiön on palkattava hallintoonsa lisää työntekijöitä.
 
Kamuxin liiketoimintamalli on, että sen vaihtoautojen hinnat ovat edulliset ja kierto on nopea. Yhtiö toimii matalilla kustannuksilla, sillä myyjät tekevät kaupat ilman suurta byrokratiaa ja edullisissa toimitiloissa.
 

Menot