Kanta-Häme

Kamuxin Kalliokoski: Kaikki asiat on jo kerrottu

Kamuxin perustaja ja toimitusjohtaja Juha Kalliokoski ilmoittaa Hämeen Sanomille, ettei hän halua millään tavalla enää kommentoida yhtiön listautumisen peruuttamista. Hänen mielestään yhtiön tiedote ja hallituksen puheenjohtaja ovat kertoneet kaikki asiat.

– Tulimme julkisuuteen, kun tapahtui virhe ja kun halusimme olla rehellinen toimija.

Hämeenlinnalainen autokauppaketju Kamux ilmoitti maanantaina, että se peruuttaa pörssiin listautumisen. Sillä oli maksamattomia ennakonpidätyksiä ja sosiaaliturvamaksuja 60 000 euroa. Yhtiön hallitus sai torstaina tietää, että joillekin työntekijöille oli maksettu palkkaa bensiininä.

Kauppalehden nettisivuilla Kalliokoski kertoo, että bensakortteja annettiin yhtiön autoläheteille, jotka siirsivät autoja liikkeestä toiseen. Jotkut lähetit saivat liikkeen toimipisteissä palkakseen ilmaisen auton tankkauksen.

Kalliokoski vertaa autolähettien ilmaisia bensiinikortteja yhtiön palkkakuluihin. Hän kertoo, että lähettien bensakuluihin meni noin 15 000–20 000 euroa, kun yhtiön palkkakulut olivat viime vuonna 11,6 miljoonaa euroa.

– Palkkasumma vasten peilattuna kysymys on myrskystä vesilasissa, Kalliokoski sanoo.

Kamuxin listautumisanti oli jo käynnissä, kun se keskeytettiin. Yhtiön on luvannut palauttaa osakkeita merkinneille henkilöille heidän rahansa. HäSa

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic