Kanta-Häme

Kamuxin tulokset ovat kääntyneet hyvään kasvuun

Kasvuyhtiön kannattavuus parani yli odotusten.
Toimitusjohtaja Juha Kalliokoski on tänä vuonna kasvattanut yhtiön johtoa "kasvun ja kannattavuuden tukemiseksi".

Kamux on kasvattanut tuntuvasti kannattavuuttaan ja samalla jatkanut kasvuaan. Yhtiön liikevaihto kasvoi huhti–kesäkuussa 17,2 prosenttia 128 miljoonaan euroon.

Bruttokate kasvoi yli neljänneksen vuoden takaisesta, mutta liikevoitto vain 4,6 prosenttia 3,6 miljoonaan euroon. Syynä olivat yhtiön 2,6 miljoonan euron jälkiveropäätös, jotka kirjattiin huhti–kesäkuun jaksolle kuluksi.

– Toisella neljänneksellä Kamuxin liiketoiminnan kehitys oli vahvaa. Kannattavuutemme parani selvästi ja kehittyi myönteisesti kaikissa maissa, sanoo toimitusjohtaja Juha Kalliokoski yhtiön tiedotteessa.

Sijoittajat kiittivät jo toisen kerran tänä vuonna Kamuxin osavuosikatsausta. Hämeenlinnalaisen yhtiön osakkeen kurssi nousi Helsingin pörssissä runsaat 4 prosenttia torstaina, kun katsaus julkaistiin. Osakkeen kurssi on kuitenkin edelleen listautumismyyntiä alhaisempi.

Kamuxin oikaistu liikevoitto oli reilusti analyytikkojen arvioita suurempi. Liikevaihto jäi kuitenkin hieman ennakoitua pienemmäksi.

Kamux on kasvanut nopeasti Hämeenlinnan Kaurialan myymälästä Suomen suurimmaksi käytettyjen autojen kauppiaaksi. Yhtiö on laajentanut toimintansa myös Ruotsiin ja Saksaan.

Ruotsin liiketoiminta kääntyi ensimmäisen kerran voitolliseksi nyt huhti–kesäkuussa. Se tuotti 0,4 miljoonaa euroa liikevoittoa.

Autokauppaketjulla on 11 myymälää Ruotsissa. Se avaa vielä tänä vuonna kaksi uutta liikettä.

Saksan liiketoiminta on edelleen tappiollista, mutta liiketappio hupeni puolesta miljoonasta 0,2 miljoonaan euroon.

Ketjulla on Saksassa kaksi myymälää Hampurin alueella. Saksan kolmas myymälä avataan Ahrensburgiin lähelle Hampuria kuluvan vuoden lopulla.

Kamux ilmoittaa katsauksessaan, että se on Saksassa siirtymässä etabloitumisen seuraavaan vaiheeseen eli liikemäärien kasvattamiseen. Saksan käytettyjen autojen markkina on koko Pohjois-Euroopan markkinaan verrattuna valtava.

Yrityksen Suomen automyynti kasvoi kappaleissa 13,9 prosenttia 9 486 autoon. Ruotsissa autojen myynti kasvoi 28,9 prosenttia 1 448:aan. Saksassa myytiin autoja 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, mikä merkitsi 994 autoa.

Kamuxin palkkalistoilla oli katsauskaudella kokoaikaisiksi muutettuna 447 henkilöä. Yhtiön pääkonttori on Hämeenlinnan Tiiriössä samassa rakennuksessa, jossa on Hämeenlinnan myymälä.

Yhtiö suurimpia osakkeenomistajia ovat pääomasijoitusyhtiö Interan rahasto (29,4%), yhtiön perustaja Juha Kalliokoski (14,1%) ja Työeläkevakuutusyhtiö Elo (7,0%). HÄSA

Päivän lehti

12.7.2020