Kanta-Häme Hämeenlinna

Kamuxista tuli perjantain pörssitähti – Liikevaihto ja liikevoitto 30 prosentin kasvussa

Kuluvan vuoden liikevoitto jo 20 miljoonaa euroa. Kasvua tuli 33 prosenttia.
Kamux haluaa suureksi autokauppiaaksi yli 100 miljardin euron vaihtoauton markkinoilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kamux haluaa suureksi autokauppiaaksi yli 100 miljardin euron vaihtoauton markkinoilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kamux teki hyvän tuloksen heinä–syyskuussa. Autokauppaketjun liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat 30 prosenttia vuoden takaisesta.

Hyvä jakso kasvatti myös tammi–syyskuun liikevoittoa kolmanneksen viimevuotista suuremmaksi. Yhtiön kuluvan vuoden liikevoittoprosentti kohosi yli 4:n, millä se saavutti keskipitkän ajan tavoitteensa.

– Erityisen hyvin onnistuimme varaston hallinnassa ja myynnin tehokkaassa johtamisessa, sanoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski osavuosikatsauksessa.

Kamux oli Helsingin laskevan pörssin tähti perjantaina. Yhtiön osakkeen kurssi oli iltapäivällä kohonnut jo yli 10 prosenttia runsaaseen 7 euroon.

Saksan myynti pomppasi

Hämeenlinnalainen Kamux kasvoi erityisen nopeasti Ruotsissa ja Saksassa, jonne se on laajentanut liiketoimintansa. Ruotsin liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa yli 55 prosenttia viime vuodesta. Saksan liikevaihto pomppasi yli 74 prosenttia.

Kamux sai nyt vajaa 30 prosenttia 182,8 miljoonan euron liikevaihdostaan Ruotsista ja Saksasta. Ruotsi tuotti kuitenkin vain puolen prosentin liikevoittoa ja Saksan liiketoiminta on edelleen hieman tappiollista.

– Tulemme kiinnittämään Ruotsin liiketoiminnan kannattavuuteen erityistä huomiota, sanoo Kalliokoski.

Saksan liiketoiminnan heikko kannattavuus on odotettua, koska yhtiön on toiminut maassa vasta lyhyen ajan ja avannut nopeasti uusia myymälöitä.

Kamux ei julkaise arvioita lyhyen ajan näkymistään. Yhtiön keskipitkän ajan tavoite on liikevaihdon kasvattaminen yli 10 prosenttia vuodessa ja vähintään 4 prosentin liikevoittomarginaali. HÄSA

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic