Kanta-Häme

Kannatti käydä kysymässä

Hattulan Hurttalan koulun kentällä on talven tultua voinut laukoa lämäreitä vaikka ranteet ruvella. Vanhojen pihakiekko- ja sählymaalien tilalle on saatu tuliterät jääkiekkomaalit.

Niiden hankintaa vauhditti kolmen tarmokkaan nelosluokkalaisen kokoama nimilista. Kerttu Keski-Rauska, Valtteri Kinnunen ja Tatu Laaksonen eivät vain tyytyneet harmittelemaan vanhoja maalirämiä, vaan tarttuivat toimeen.

– Ennen joulua kesken koulupäivän tuli ajatus, että yritetään saada uudet maalit. Koulun joulumyyjäisissä meillä oli nimilista, ja siihen saatiin 205 nimeä, Kerttu kertoo.

Kolmikko kävi luovuttamassa adressin Hattulan sivistysjohtajalle Jari Wihersaarelle ja liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikölle Jari Salmelalle, ja tulos yllätti porukan.

– Me pyydettiin pelkkiä kiekkomaaleja, mutta meille luvattiin jalkapallomaalitkin. Ne saadaan keväällä, Valtteri ja Tatu kertovat.

Kerttu on erityisen tyytyväinen futismaaleihin, sillä hän pelaa HJS:n 03-tyttöjoukkueessa. Tosin hän on pelannut myös sählyä ja talvella lätkää erittäin mielellään.

Valtteri Kinnunen ja Tatu Laaksonen ovat enemmän kiekkomiehiä, molemmat pelaavat jääkiekkoa HPK:n E-junioreissa.

Hurttalassa liikutaan paljon

Rehtori Marko Seppälä kehuu, että muutkin Hurttalan koululaiset ovat kovia liikkumaan ja urheilemaan.

– Hattulassa on neljä koulujenvälistä palloilupokaalia, ja tällä hetkellä ne kaikki ovat hurttalalaisten hallussa.

Jarit Salmela ja Wihersaari ovat tyytyväisiä siihen, että koululaiset olivat itse aktiivisia maaliasiassa. Nimilistan keruu ja vetoomus vauhdittivat uusien maalien hankintaa.

Asiaa edisti sekin, että Hurttalan koulun kentälle pystytettiin viime kesänä turvaverkko maalin ohi sinkoilevia kiekkoja varten.

– Hattulassahan niin käy todella harvoin, mutta joskus kiekko voi mennä ohi maalin. Meillä on kolmivuotinen suunnitelma turvallisuuden parantamisesta, ja turvaverkkojen pystytys kenttien päätyyn ovat yksi osa suunnitelmaa, Jari Salmela kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020