Kanta-Häme

Kansa pitää kiinni kouluistaan

Keskustelu Hämeenlinnan kouluverkkouudistuksesta käy kuumana ja kyseessä on tämän valtuustokauden suurin investointi, 40–50 miljoonaa euroa. Tilanteeseen on jouduttu, sillä Hämeenlinnan kantakaupungin koulu- ja päiväkotikiinteistöt hajoavat käsiin.
 
Tilaajapäällikkö Antti Karrimaa sanoo, että kouluverkkouudistuksella kaupunki haluaa ottaa hajoavat tilat hallintaan eikä vain juosta sammuttamassa ”homehtuneita tulipaloja” ongelmien lauetessa käsiin.
 
– Haluamme hallita tätä prosessia jollakin logiikalla. Koulu- ja päivähoitoa on käsiteltävä kokonaisuutena. Lähestulkoon kaikki Hämeenlinnan kantakaupungin alakoulut ovat tulossa peruskorjausikään.
 
Toinen seikka kouluverkkouudistuksessa on kaupungin kasvu. Karrimaan mukaan kaupungilla on selkeä näkemys, mihin kaupunki kasvaa. Kasvusuuntaan halutaan ohjata myös kuntalaisten palveluja.
 
– Mitä palveluja meillä on ja missä? Esimerkiksi yläkoulupalveluita ei ole ruutukaavan näkökulmasta kovin kattavasti. Muutaman sadan metrin etäisyydellä on kaikki neljä yläkoulua. Se ei oppilasvirtojen kannalta ole ihanteellisin tilanne.
 
Karrimaan mukaan nyt on mahdollisuus tehdä investointi tulevaisuuteen ja satsata kiinteistöt lapsia ja lapsenlapsia varten. (HäSa)

 

Lisää aiheesta sekä verkkokyselyn tulokset sunnuntain Hämeen Sanomissa