Kanta-Häme

Kansainvälinen toritapahtuma Turengissa

Turengin torilla järjestetään kansainvälinen toritapahtuma lauantaina 23. toukokuuta kello 12 alkaen. Tapahtuman nimi on Nothing is Impossible – mikään ei ole mahdotonta.

– Janakkalan helluntaiseurakunta järjestää tapahtuman, jollaista ei ole aiemmin järjestetty. Idea lähti siitä, että toimintamme vanhat metodit eivät oikein kohdanneet tavallisia janakkalalaisia, kertoo seurakunnan johtoryhmään kuuluva Voitto Mäkinen.

Rekka-auton lavalla esiintyy turenkilaisista ja riihimäkeläisistä muusikoista koostuvat hengellinen rockbändi Crumblies ja siinä on mukana turenkilaisia ja riihimäkeläisiä jäseniä.

Kansainväliseksi tapahtuman tekee se, että siinä esiintyy kongolaisia lapsia. He laulavat suomeksi.

Janakkalan helluntaiseurakunta on ollut mukana maahanmuuttajatyössä, ja seurakunnan jäseniin kuuluu useampia kongolaisia.

Monet perheet ovat olleet vain noin vuoden Suomessa, mutta nuorimmat puhuvat jo melko virheetöntä suomea.

Voitto Mäkinen kertoo, että Janakkalan helluntaiseurakunta on koko ajan pitänyt maahanmuuttajien sopeuttamista Janakkalan kuntaan tärkeänä asiana.

– Tämäkin tapahtuma toivomme mukaan vie päämääriin, jossa maahanmuuttajat ovat luonnollinen osa yhteiskuntaa. Helposti käy niin, että ulkomailta tulleet pakolaiset eriytyvät omiksi ryhmikseen. Olisi tärkeää, että kantaväestöllä olisi enemmän yhteyksiä maahanmuuttajiin. Tämä on mielestäni tervettä kehitystä, Mäkinen sanoo.

Tapahtumassa on myös vieras Malesian Kuala Lumpurista.

Christopher Bukit on Indonesian kansalainen, mutta hän asuu Kuala Lumpurissa. Hän on Voitto ja Laura Mäkisen yhteistyökumppani lähetystyössä.

Mäkisen perhe oli lähes kymmenen vuotta Malesiassa lähetystyössä. Tammikuun lopussa he tulivat Suomeen.

Janakkalan helluntaiseurakunta tarjoaa ilmaisen kahvitarjoilun tapahtuman aikana.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic