Kanta-Häme

Kansallispukuja ja hautuumaakävely Lammi-viikolla

Torstaina alkavalla Lammi-viikolla tuuletetaan kansallispukuja, eräillään, kuullaan Sibeliusta ja järjestetään perinteinen hautausmaakävely.

Ensimmäisenä ohjelmassa on Lammin Evonkävijöiden syyskauden avajaiset Kalevala-puistossa torstaina, missä on luvassa muun muassa iltanuotio partiotyyliin.

Sunnuntaina taas on luvassa Lammi-seuran järjestämä kansallispukujen tuuletus Turvantalossa.

– Olen kuullut, että sinne tuodaan ainakin 35 erilaista kansallispukua, kertoo Pirjo Sandelius Lammi-viikon toimikunnasta.

Luvassa on myös Sibeliuksen musiikkia Saarnikodilla ja Lammin kirkossa 28. sekä 29.8., Uljas Kiurun Lammi-aiheisen valokuvakokoelman näyttely Lammin kirjastossa, tamma- ja varsanäyttely Lammin Hevosystäväinseuran harjoitusraviradalla lauantaina 30.8. ja Maddaleena-lastenshow Pasaapelin koulun salissa sunnuntaina 31.8.

Lammi-viikon viimeisenä päivänä 31.8. on tiedossa myös suosittu hautausmaakävely Lammin hautausmaalla ja Tampereen ortodoksisen kuoron konsertti Athos-säätiön luostarikeskuksessa Kaunisniementiellä.

Uimahallissakin tapahtuu

Lammi-viikkoon liittyy myös Lammin uimahalli.

Tämänviikkoisessa Lasten lauantaissa uimahallin kahvilassa pääsee tapaamaan ainakin punakorvakilpikonnan.

– Sitä ei voi hirveästi ottaa syliin, koska se on vähän vihainen vanha herra. Mutta saa sille heitellä vähän salaatinlehtiä, jos siltä tuntuu, kertoo uimahallilla työskentelevä Mari Rintama.

Rintama pitää kahvilassa myös pöytäteatteria, mikä tarkoittaa käytännössä pöydällä liikuskelevia paperinukkeja. Kahvilassa on saatavilla värityskuvia ja liituja koko lauantaipäivän ajan, ja siellä tarjoillaan myös hernekeittolounasta kello 11–14.

Lapsiperheille on luvassa myös vapaa liikuntavuoro hallin liikuntasalissa kello 10–12.

Lammi-viikkoa vietetään uimahallissa myös ensi viikon tiistaina ja torstaina. Kiinnostavinta lienee kajakkimelonta 25 metrin rata-altaassa. Melonta järjestetään tiistaina 26.8. kello 15-18. (HäSa)

Menot