Kanta-Häme

Kansanedustaja Päivi Räsänen jälleen rikoksesta epäiltynä – Tällä kertaa Stillerin keskusteluohjelman vuoksi

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ihmettelee, miksi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen vaati poliisia aloittamaan uuden esitutkinnan asioista, joita hän ei ole sanonut. Kuva: Joel Maisalmi
Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ihmettelee, miksi valtakunnansyyttäjä vaati poliisia aloittamaan uuden esitutkinnan. Arkistokuva: Joel Maisalmi

Kansanedustaja Päivi Räsästä (kd.) epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen tiedotti torstaina, että poliisi on kutsunut hänet kuultavaksi rikoksesta epäiltynä.

Epäily liittyy Räsäsen vierailuun Yle Puhe -radiokanavalla Ruben Stillerin vetämässä keskusteluohjelmassa joulukuussa 2019. Noin tunnin jaksossa keskustelun aihe oli ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”.

 

Yksityishenkilö teki Räsäsestä tutkintapyynnön, koska hänen mukaansa kansanedustaja solvasi homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan alentavalla tavalla.

Räsänen toteaa tuoneensa keskustelussa ”korostetusti esiin, että kaikki ihmiset seksuaalisesta suuntauksesta riippumatta ovat samalla viivalla Jumalan edessä, kaikki ovat arvokkaita, mutta myös syntisiä ja siksi tarvitsevat Jeesuksen sovitustyötä pelastuakseen iankaikkiseen elämään.”

 

Poliisi teki päätöksen, ettei esitutkintaa aloiteta eikä Räsästä ole syytä epäillä rikoksesta. Valtakunnansyyttäjä kuitenkin määräsi poliisin tekemään esitutkinnan.

Räsänen kertoo tiedotteessaan, ettei aio perääntyä näkemyksistään.

– Pidän käsittämättömänä epäilyä solvaamisesta missään kohden ohjelmaa.

– Ihmettelen, mikä on se esitutkintalain mukainen konkreettinen peruste, joka edellyttää esitutkinnan käynnistämistä poliisikuulusteluineen? Poliisi ei sellaista löytänyt, Räsänen toteaa tiedotteessaan.

 

Räsäsen mukaan hän on tällä hetkellä epäiltynä neljässä rikostutkinnassa liittyen julkisiin esiintymisiinsä ja kirjoituksiinsa.

– Pohjimmiltaan näissä tutkinnoissa on mielestäni kysymys siitä, saako Raamattuun perustuvaa näkemystä ihmisen suhteesta Jumalaan julkisesti tunnustaa ja opettaa. Näillä tutkinnoilla on sanan- ja uskonnonvapauden näkökulmasta ennakkotapauksen luonne, Räsänen kirjoittaa. HäSa

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic