Kanta-Häme

Kansanlähetys supistaa keskustoimistoaan

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen keskustoimiston työntekijämäärä vähenee kahdeksalla henkilöllä ensi vuoden loppuun mennessä. Tämä toteutuu eläkkeelle siirtymisten sekä irtisanomis-, osa-aikaistamis- ja uudelleensijoittumistoimenpiteillä.

Kansanlähetys käynnisti yt-neuvottelut  11. syyskuuta. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä 59 henkilöä.

Suurelle osalle henkilöstöä toimenkuviin tulee muutoksia. Järjestön toimintamalleja ja -prosesseja käydään läpi.

– Sopeuttamissuunnitelma koskee melko tasapuolisesti sekä toimintaa ohjaavan että suorittavan tason työntekijöitä, kertoo lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Henkilöstölle annettiin lomautusvaroitus enintään kuukauden ajaksi. Lomautus toteutetaan mahdollisesti ensi syksyn ja kevään 2014 välisenä aikana.  

Ulkomaiset työalat lähtevät säästötalkoisiin vähentämällä joitain avustusprojekteja ja säästämällä työkuluissa.  Kansanlähetyksen lähetysaikakauslehden, Vie Sanoman julkaiseminen päättyy.  

Tulorakennetta korjataan yhdistämällä toimintoja. Useiden piirijärjestöjen ja Kustannusosakeyhtiö Uuden Tien taloushallinnon tehtäviä keskitetään Kansanlähetyksen keskustoimistoon.

Tuovisen mukaan säästökohteita on löydetty toimintakulussa. Lisäksi kansanlähetyspiirit ovat lähteneet mukaan taloustalkoisiin.

– Säästötoimilla emme ole halunneet vähentää lähetystyöntekijöiden määrää. Evankeliumin julistaminen ja ihmisten palvelu ulkomaisilla työaloilla on Kansanlähetyksen ydintehtävä. Kotimaassa keskitymme evankelioimiseen ja Raamatun opettamiseen, Tuovinen sanoo. (HäSa)

 

 

 

 

Mainos