Kanta-Häme

Kanta-Häme kehittää

Maakunnasta puuttuu matkailun markkinointiorganisaatio, mutta tilanne halutaan nyt korjata.

Kanta-Häme on nousemassa matkailun kartalle, kun yrittäjät, kunnat ja Hämeen liitto yhdistävät voimansa.

– Meillä on vahvuuksia, joiden markkinointia halutaan entistä enemmän tehostaa. Olemme ainoa maakunta, jossa lasitehtaan, lasimuseoiden, hyttien ja koulutuksen ympärillä riittää tapahtumia. Ypäjän hevososaamista taas halutaan hyödyntää koko maakunnan matkailussa, kertoo Minna Takala Hämeen liitosta.

Matkailun kehittämisessä maakunnan sijainti Helsingin ja Tampereen lentokenttien välissä on vahvuus, samoin kolmostie ja päärata, jotka kuljettavat isojen kaupunkien matkailijavirtoja.

Hämeen liitto on kerännyt maakunnan seutukuntien yrittäjien näkemyksiä matkailun kehittämistarpeista, jolloin tärkeimpiin tavoitteisiin on noussut yhteisten markkinointiponnistusten lisääminen. Maakunnassa on majoitus- ja aktiviteettipalveluja samoin kuin erilaisia tapahtumia, joiden näkyvyyttä voidaan lisätä niin omassa maassa kuin kansainvälisesti.

Minna Takala Hämeen liitosta alleviivaa, ettei matkailun kehittämiseen ole kehitetty viisastenkiveä, vaan työ tehdään yhteistyöllä.

– Yhdessä olemme enemmän! Takala painottaa.

Kehittämistyö on vahvistumassa esimerkiksi Hämeenlinnassa, jossa kaupungin matkailuohjelma sisältää myös tavoitteen organisoida matkailun kehittäminen. Myös muut maakunnan kunnat nostavat matkailua esiin elinkeinoelämän kehittämishankkeissaan.

Matkailun suuntaviivoja ja kärkiä kirkastettiin keskiviikkona Hämeen liiton yrittäjille ja kunnille järjestämässä tilaisuudessa. HäSa