Kanta-Häme

Kanta-Häme pyrkii yrittäjyyden ykköseksi

Hamkin, Hämeen kauppakamarin, Hämeen uusyrityskeskuksen, Hämeen yrittäjien, Koulutuskuntayhtymä Tavastian, Linnan Kehitys Oy:n ja Suomen yrittäjäopiston edustajat allekirjoittivat torstaina Saumaton hautomopolku -tahtosopimuksen.

Sopimuksen osapuolet lupaavat työskennellä yrittäjäaktiivisuuden lisäämiseksi sekä tukevansa elinvoimaisten yritysten syntyä ja kasvua.

Jokainen sopimuksen osapuoli edistää tavoitetta omalla osaamisalueellaan. Esimerkiksi Hämeen uusyrityskeskus kannustaa ja edesauttaa uusien ja elinkelpoisten yritysten syntymistä Hämeenlinnan seudulla.

Uusyrityskeskuksen toiminta on jo pitkään ollut tehokasta.

Uusyrityskeskusten vertailussa Hämeenlinnassa toimintansa keskuksen kautta aloittaneiden yritysten määrä on huomattavan korkea. Hämeenlinna on uusien yritysten määrässä valtakunnallisessa kärkinelikossa (ensimmäinen neljännes vuosina 2014 ja 2015).

Hämeen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen yksikön johtaja Ulla Bard kertoo oppilaitoksen rohkaisevan aktiivisesti opiskelijoita yrittäjiksi.

– Välitämme opiskelijoille yrittäjätarinoita, joissa rehellisesti kerrotaan, mitä yrittäjyys on. Pyrimme myös verkottamaan opiskelijoitamme yrittäjien ja muiden yrittäjyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic