Kanta-Häme

Kanta-Häme turvaa viiteen kärkeen

Hämeen liiton uusi maakuntaohjelma on viisikärkinen.

Kärjet ovat kasvukäytävät ja saavutettavuus, asuminen ja hyvinvointi, biotalous ja luonnonvarojen kestävä käyttö, valmistavan teollisuuden mahdollisuudet sekä kansainvälistyminen ja vetovoima.

Nämä toimintalinjat perustuvat Kanta-Hämeen vahvuuksiin.

– Kilpailu kiristyy, joten Häme-ohjelman kärkien täytyy olla teräviä. Suurin tulevaisuuden haaste on uusien työpaikkojen syntyminen Hämeeseen. Ohjelma näyttää suunnan, mistä uutta kasvua ryhdytään tavoittelemaan, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) sanoo.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) korostaa kaikkien kolmen seutukunnan kehittämistä.

– Työpaikoissa on oltava riittävä omavaraisuus, jotta emme ajaudu pääkaupunkiseudun nukkumalähiöksi, Koskinen painottaa.

Hän pitää vajaan prosentin suuruista vuotuista väestönkasvutavoitetta sopivana. Tavoitteen mukainen kasvutahti riittää sekä palvelujen ylläpitoon että niiden kehittämiseen.

Yhdeksi peruskysymykseksi nousee liikenneverkon ajantasaisuus. Lisäksi Koskinen peräänkuuluttaa aktiivisuutta elinkeinopolitiikassa.

– Siinä tarvitaan selkeää kohennusta nykytilanteeseen verrattuna.

Häme-ohjelman luonnos on nyt nähtävillä lokakuun loppupuolelle saakka. Siihen toivotaan runsasta palautetta. Ohjelma löytyy osoitteesta hameenliitto.fi. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020