Kanta-Häme

Kanta-Hämeen ensimmäinen vaihemaakuntakaava vahvistettiin

Ympäristöministeriö vahvisti keskiviikkona Kanta-Hämeen asumista, elinkeinoja ja logistiikkaa koskevan vaihemaakuntakaavan. Kaava sisältää mm. tarkistuksia ja täydennyksiä asumisen, elinkeinotoimintojen, liikennejärjestelmän ja teknisen huollon alueidenkäyttöratkaisuihin.

Vaihemaakuntakaavassa jätettiin vahvistamatta lukuisia Hämeen liiton siihen esittämiä aluevarauksia, kuten Hämeenlinnan Tiiriön keskustatoimintojen alue ja Humppilan lentokenttä.

– Vahvistamatta jättäminen tarkoittaa, että näiltä osin voimassa on vuonna 2006 vahvistettu Kanta-Hämeen kokonaismaakuntakaava, sanoo ympäristöministeriön erityisasiantuntija Agneta Nylund.

Kaavasta tehtiin 15 valitusta, jotka pääosin hylättiin. Valitukset koskivat mm. Forssan, Jokioisen ja Tammelan alueelle osoitettua tuulivoimaloiden aluetta, Humppilan lentokenttää, Riihimäen Kalmun alueelle, Hausjärven Monnin kylään ja Hämeenlinnan Sampo-Alajärvi-alueelle osoitettuja eräitä uusia asuntovaltaisia alueita sekä Hausjärven kuntaan osoitettua elinkeinojen kehittämisen aluetta.

Kaava kokonaisuudessaan osoitteessa www.ymparisto.fi. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic