Kanta-Häme

Hämeen ilves vietti juhannuksen selällään ja tassut taivasta kohden - Maakuntaliiton lippu liehui väärinpäin

Maakuntalippu näyttää tältä väärinpäin.
Maakuntalippu näyttää tältä väärinpäin.

Facebookin suositussa Hämeenlinna-ryhmässä kiinnitettiin juhannuksena huomiota erikoiseen liputukseen Hämeen liiton edustalla Niittykadulla.

Kanta-Hämeen maakuntalippu liehui maakuntaliiton talon lipputangossa väärinpäin. Lipun ilves vietti siis juhannuksensa selällään ja tassut taivasta kohden.

 

lves pääsi Hämeen uuteen, viralliseen maakuntalippuun.
Ilves pääsi Hämeen uuteen, viralliseen maakuntalippuun.

Ylösalaisin käännettyjä lippuja on historian kuluessa käytetty muun muassa alusten hätämerkkeinä tai protestina lipun edustamaa valtiota tai muuta tahoa vastaan.

Tällä kertaa kyse oli kuitenkin protestin, hätähuudon tai ilkivallan sijaan yksinkertaisesta vahingosta.

– Kyseessä oli ensikertalainen liputtaja, joka ei ollut huomannut virhettä. Vahinkoja sattuu juhannuksen kiireessä, pahoittelee Kiinteistöpalvelu Kariniemen huoltotyön johtaja Juha Repo Hämeen liiton lähettämässä tiedotteessa.

 

Lue myös: Suomen lipun rinnalle voi nostaa myös maakuntalipun – Ilveslipun juuret ovat Kustaa Vaasan Hämeessä (31.5.2018)

 

Hämeen liitto puolestaan haluaa nurinniskoin kääntyneen lipun saaman julkisuuden myötä muistuttaa siitä, että kuka tahansa voi hankkia Kanta-Hämeen maakuntalipun itselleen.

Maakuntalipulla liputtamalla juhlistetaan liiton mukaan hämäläisyyttä ja korostetaan kuuluvuutta Kanta-Hämeen maakuntaan, jonka muodostavat kaikki alueen asukkaat, kunnat, yhteisöt ja yritykset. Maakuntalipun voi nostaa salkoon milloin tahansa joko yksin tai yhdessä Suomen lipun kanssa.

Maakuntalipun voi liiton mukaan teettää missä tahansa lipputehtaassa. Tarvittavan painoaineiston saa Hämeen liitosta pyytämällä. HäSa

 

 

Päivän lehti

21.1.2020