Kanta-Häme

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteistyötä valmistelemaan perustetaan alustayhtiö – Osuuskuntamuoto selviää kesään mennessä

Päätös sairaanhoitopiirien yhteistyön muodosta tehdään ensi kesään mennessä. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri käsittelee alustayhtiön perustamista huomenna, ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirillä on mahdollisuus tulla mukaan myöhemmin.
Kanta-Hämeen keskussairaala.

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteistyön tiivistämistä varten perustetaan alustayhtiö. Tays Alustayhtiö Oy:n perustamisesta päätti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto kokouksessaan maanantaina.

Tays Alustayhtiö Oy:n perustaminen pohjautuu Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien niin sanottuun Yhdeksän tähden sairaala -hankkeeseen. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin on tarkoitus tulla osakkaaksi perustettavaan yhtiöön, jolloin omistus jakautuisi tasan kahden sairaanhoitopiirin kesken. Sairaanhoitopiirin hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina.

Ensi vuoden aikana sairaanhoitopiirit suunnittelevat alustayhtiön organisaatio- ja palvelurakennetta. Päätös varsinaisen yhteistyön organisaatiomuodosta tehdään ensi kesään mennessä. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri voi halutessaan liittyä alustayhtiöön myöhemmin.

Sairaanhoitopiirien yhteistyön tavoitteena on erikoissairaanhoidon palvelukyvyn, osaamisen ja maakuntien elinvoiman turvaaminen. Erikoissairaanhoidon lähipalveluja aiotaan tuottaa kaikissa sairaanhoitopiirien nykyisissä sairaaloissa, joita on tarkoitus profiloida kehittämällä työnjakoa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston viime kevään toivomusponsien mukaan yhteistyö tulisi organisoida osuuskunnan muotoon. Lopullinen muoto ratkaistaan, kun lainsäädännössä on ratkennut mahdollisuus yhteiseen liikelaitokseen.

Uuden alustayhtiön ensisijaisena tehtävänä on valmistella erikoissairaanhoidon palveluita tuottavan yhtiön toimintaa. Tavoitteena on aloittaa yhteistä, erikseen suunniteltavaa ja päätettävää, erikoissairaanhoidon palvelutoimintaa syksyllä 2019.

Aloitusvaiheessa Tays Alustayhtiö Oy:n palveluksessa ei ole vakituista henkilöstöä. Projektitehtävät hoidetaan sairaanhoitopiirien viranhaltijoiden toimesta, ja sairaanhoitopiirit huolehtivat yhtiön rahoituksesta. Yhtiön hallitukseen on tarkoitus valita kaksi jäsentä Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä, kaksi jäsentä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä sekä yksi henkilöstön edustaja. HäSa

Päivän lehti

13.8.2020