Kanta-Häme

Kanta-Hämeen kaikki seutukunnat heikkoja

Työ- ja elinkeinoministeriön raportissa koko Kanta-Hämeen maakunta esitetään poikkeuksellisena alueena, jossa elinkeinoelämän ja yritystoiminnan näkymät ensi syksylle eivät ole myönteiset.

Alueelliset kehitysnäkymät -raportin mukaan koko eteläisessä Suomessa on Kanta-Hämeen lisäksi vain pari seutukuntaa, joissa näkymät eivät ole myönteiset. Kanta-Hämeen kolme seutukuntaa kuuluvat samaan heikkoon luokkaan Salon, Imatran, Ylä-Pirkanmaan ja Luoteis-Pirkanmaan kanssa.

Suomessa on neljä seutukuntaa, jossa odotukset ovat erityisen hyvät. Näitä ovat Turun, Vakka-Suomen, Pietarsaaren ja Kajaanin seutukunnat. Näiden seutukuntien näkymiä parantaa alueen teollisuuden poikkeuksellisen hyvä tilanne.

TEM:n ja ely-keskusten mukaan Kanta-Hämeessäkin työllisyys kohentuu ensi syksyyn mennessä. Eteläisessä Suomessa työttömyyden uskotaan pysyvän ennallaan neljässä seutukunnassa. Työllisyyden odotetaan parantuvan paljon vain Kajaanin seutukunnan alueella.

Alueelliset kehitysnäkymät on virkamiestyönä kirjoitettu raportti kaikkien seutukuntien taloudellisesta tilasta. Siinä ennakoidaan nimenomaan elinkeinoelämän ja työllisyyden kehitystä. häsa

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic