Kanta-Häme

Kanta-Hämeen kasvu johtuu maahanmuutosta

Kanta-Hämeen alueella asui viime vuoden lopussa 225 asukasta enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kasvu johtuu maahanmuutosta: ilman maahanmuuttajia maakunnan muuttovoitto olisi katkennut ja väkiluku kääntynyt laskuun.

Tilanne on täysin samanlainen Hämeenlinnassa: kaupungin väkiluku kasvoi 221 asukkaalla yksinomaan maahanmuuttajien ansiosta.

Onko Hämeenlinnassa nyt enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin koskaan aikaisemmin?

– Jos tilastoja katsotaan, niin siltä se näyttää, Hämeenlinnan maahanmuuttajatyön palvelupäällikkö Tua Sjöblom sanoo.

Lisää henkilökohtaista tukea

Maahanmuuton lisääntyminen vaatii myös maahanmuuttopalvelujen kehittämistä.

Hämeenlinnan maahanmuuttoinfon opastajan Sari Lagstedtin mukaan kotouttamiskoulutukseen on ollut ruuhkaa ja koulutuspaikkaa on joutunut jonottamaan.

TE-toimiston kotouttamispalvelujen asiantuntijan Davorka Komsin mukaan koulutukseen ei tällä hetkellä ole jonoa.

– Tammikuussa alkoi kuusi eritasoista ryhmää. Yksi ryhmä on vielä alkamassa, ja siitä saattaa jokunen jäädä ulkopuolelle, mutta varsinaista jonoa ei ole, Komsi sanoo.

Lagstedt on huomannut, että maahanmuuttajien työllistymiseen liittyviin tukipalveluihin tarvittaisiin enemmän voimavaroja. Lagstedtin saaman palautteen mukaan henkilökohtaista tukea ja ohjausta tarvittaisiin nykyistä enemmän.

– Kun katselen maahanmuuttajuutta objektiivisesti, työttömyys ei korostu. Työperäiset maahanmuuttajat löytävät usein tarvitsemansa tiedon jo nettisivuilta. Hämeenlinnaan muuttaa ammattitaitoisia ihmisiä, Lagerstedt korostaa.

Kehno kielitaito vaikeuttaa työllistymistä

Viime viikolla valmistunut tutkimus ulkomaalaistaustaisten työllistymisestä Hämeenlinnan seudulla kertoo puutteellisen kielitaidon hankaloittavan työpaikan löytämistä.

Työntekijän taustoilla ei ole merkittävää vaikutusta työn sujumiseen tai rekrytoimiseen.

Tutkimuksen mukaan ulkomaalaistaustaisia henkilöitä työllistäneet organisaatiot ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Työntekijät ovat olleet niin motivoituneita, että heidän perehdyttämisensä on ollut vaivan arvoista.

Vain yhdessä tutkimukseen vastanneessa organisaatiossa todettiin, että ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä ei voida palkata, koska asiakkaat haluavat alkuperäisten suomalaisten tekemää työtä ja palvelua. Organisaatio pelkäsi menettävänsä sekä asiakkaansa että maineensa, jos se palkkaisi maahanmuuttajia.

Tutkimus liittyy Osallisena Suomessa -hankkeeseen. Pari vuotta sitten alkaneen hankkeen päätavoite on löytää tehokkaita nopean työllistymisen polkuja monikulttuuriselle työvoimalle. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020