Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen keskussairaalaan pääsee katsomaan läheisiään, mutta tietyin ehdoin

Muun muassa vierailijoiden määrää, vierailuaikaa ja tietyille ostoille pääsyä rajoitetaan edelleen. Vierailujen suhteen pyydetään käyttämään harkintaa.
Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana järjestöjen jäsenet tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, jolloin ylityötä ei tehdä eikä vuoroja muuteta. Arkistokuva Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen keskussairaala on höllentänyt vierailukäytäntöjään 17. kesäkuuta lähtien, kun valtioneuvoston suositus vierailujen välttämiseksi sairaaloissa purettiin.

Suosituksen purkaminen koskee sekä erikoissairaanhoidon että perusterveydenhuollon sairaalahoitoa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa vierailut sallitaan normaaliajasta poiketen kello 16–19.

Vieraita ei päästetä edelleenkään osastoille, joilla on immuunivajauspotilaita tai joilla hoidetaan COVID19-epäilyjä.

Synnytysvuodeosastolla toivotaan vieraaksi vain terve tukihenkilö tai lapsen isä.

Yhden hengen huoneisiin saa tulla korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan ja useamman hengen huoneissa vierailijoita saa olla vain yksi.

Kahviossa tai päivähuoneessa

Sairaalan toivomuksena on, että jos potilaan kunto sallii, vierailut tapahtuisivat kahviossa tai osaston päivähuoneessa, mikäli sellainen on käytettävissä.

Vierailut saavat kestää puoli tuntia ja vierailijan tulee käyttää suu-nenäsuojainta, jonka saa kanslian vierestä, käsidesinfektiopisteeltä.

Kanta-Hämeen keskussairaala toivoo, että vierailujen suhteen käytettäisiin harkintaa ja että yhteydenpito tapahtuisi ensisijaisesti muulla tavoin kuin tulemalla paikalle. Varsinkin tapauksissa, joissa sairaalassaoloaika on lyhyt.

Näissä tilanteissa ei saa tulla tapaamaan

Keskussairaalassa ei saa vierailla, jos:

Vierailijalla tai hänen perheenjäsenellään on hengitystieoireita, kuumetta tai muu infektio-oire.

Vierailijalla on karanteenissa tai hänellä on kontakti koronaan sairastuneeseen edeltävän 14 vuorokauden aikana tai hän on itse sairastanut koronan alle neljä viikkoa aiemmin

Vierailijalla on takana ulkomaanmatka muualle kuin Baltian maihin, Norjaan, Tanskaan tai Islantiin edeltävän 14 vuorokauden aikana.

Alueellista harkintaa käytetään jatkossakin

Vierailujen järjestämisessä voidaan käyttää edelleen alueellista harkintaa riippuen epidemiatilanteesta ja riskiarviosta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin pandemiajohtoryhmä arvio paikallista epidemiatilannetta ja annettavia ohjeistuksia viikoittain.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin keskussairaalan tiloissa päivitetty vierailuohje on voimassa ajalle 17.6.–14.7.2020. HäSa

Päivän lehti

2.7.2020