fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen keskussairaalassa kaksi koronatartuntaa, parikymmentä ihmistä karanteeniin – Maakunnassa kaikkiaan 14 uutta tartuntaa

Mahdollisia altistumisia Hämeenlinnassa kauppaliikkeissä ja rakennustyömailla.
Karanteeniin asetettujen joukossa on niin keskussairaalan muita potilaita kuin henkilökuntaakin. Kuva: Rauno Lahti
Karanteeniin asetettujen joukossa on niin keskussairaalan muita potilaita kuin henkilökuntaakin. Kuva: Rauno Lahti / HäSa, arkisto

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kertoo, että keskiviikon 12.5. aikana Kanta-Hämeessä todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa.

Tapauksista 12 on Hämeenlinnan seudulta ja kaksi Forssan. Kymmenen potilaan osalta tartuntaketjut ovat selvillä. Loput neljä tartunnan lähdettä ovat jääneet epäselviksi.

Tartunnoista kaksi on todettu Kanta-Hämeen keskussairaalan osastoilla olleilla potilailla. Niiden vuoksi noin 20 ihmistä on asetettu karanteeniin. Tähän joukkoon kuuluu niin keskussairaalan muita potilaita kuin henkilökuntaakin.

Sairaanhoitopiiri kertoo, että tilanteen kartoitus jatkuu edelleen.

Mahdollisia altistumisen paikkoja Hämeenlinnan seudulla

Sairaanhoitopiirin mukaan koronavirustartunnalle on mahdollisesti voinut altistua lauantaina 8.5. Hämeenlinnassa Prismassa noin kello 12.30–13.30, Kenkä-Oscarissa noin kello 12.25 tienoilla ja Turengin Tokmannilla kello 14 maissa.

Toukokuun alussa 1.5.–7.5. välisenä aikana tartunnalle on mahdollisesti voinut altistua Hämeenlinnassa kolmella eri rakennustyömaalla osoitteissa Vuorikatu 14, Talvitie 4 ja Parolantie 1.

Sairaanhoitopiiri kehottaa näissä paikoissa kyseisinä aikoina liikkuneita henkilöitä tarkkailemaan huolellisesti terveydentilaansa kahden viikon ajan ja hakeutumaan testaukseen, jos koronatartunnan oireita ilmenee.

Koko Suomessa 262 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 262 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).
Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2  885 tartuntaa, mikä on 503 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin todettiin 3  388 tartuntaa.
Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku koko maassa viimeisten kahden viikon ajalta on 52 tapausta sataatuhatta ihmistä kohden. Luku oli noin 61 edeltävältä kahdelta viikolta.
Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 89  532. HÄSA-STT

Päivitetty 13.5. klo 12.30: Lisätty THL:n tiedot koko Suomen tartunnoista.

Menot