fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen koronatartunnoissa maanantaina nollapäivä – Kansanedustaja älähti somessa, sairaanhoitopiiriltä kuitti

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri otti kantaa kokoomuksen kansanedustajan lausuntoon Twitterissä.
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Maanantain 19.4. aikana Kanta-Hämeessä ei todettu yhtään uutta covid-19-tartuntaa.

Tilastoihin on kuitenkin lisätty yksi viime viikolla toisessa sairaanhoitopiirissä diagnosoitu tartunta, joka on Riihimäen seudulla asuvalla potilaalla. Kyseinen tartunta on peräisin ulkomailta.

Kanta-Hämeen keskussairaala kertoo verkkosivuillaan, että sairaalassa on hoidossa tällä hetkellä neljä koronapotilasta, joista yksi tehohoidossa.

Koronavirustestausta tehtiin Fimlabissa viime viikolla noin 1500 testin verran ja testien vastaukset valmistuvat noin 1–2 vuorokauden sisällä näytteenotosta.

Tiistaihin mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu runsaan vuoden aikana yhteensä 1590 covid-19-tartuntaa.

“Ravintolat halutaan sulkea jo illansuussa??!”

Koronavirustartunnat ovat vähentyneet maakunnassa viime päivinä paljon, minkä huomioi myös kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) Twitterissä.

Ei yhtään koronatartuntaa Kanta-Hämeeseen – Mutta ravintolat halutaan sulkea kuitenkin jo illansuussa??! kirjoittaa Heinonen viitaten viimeaikaisiin ravintolarajoituksiin.

Keskusteluun osallistui kuitenkin myös Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri viralliselta Twitter-tililtään.

– Varmaan kansanedustaja tietää, että rajoituksia ja suosituksia viranomaiset eivät tee yhden päivän ilmaantuvuuden perusteella, vaan kahden viikon. Ravintoloiden rajoituksista päättää VN [Valtioneuvoston] asetuksella, sairanhoitopiiri kuittaa.

55 vuotta täyttäneille avattu ajanvaraus

Hämeenlinnassa on avattu koronarokotusten ajanvaraus nyt myös 55 vuotta täyttäneille riskiryhmään kuulumattomille. Aikoja oli tiistaiaamuna varattavissa kuluvalle viikolle.  55-65-vuotiaat rokotetaan Pfizer Biontechin rokotteella.

Aikoja oli tiistaina aamupäivällä vapaana myös riskiryhmään kuulumattomille 65-69-vuotiaille, joiden rokotteena on Astra Zeneca.

Janakkalassa ja Hattulassa perusterveiden koronarokotuksien ajanvarausoikeutta on laajennettu nyt myös 60-64-vuotiaisiin. Eli Janakkalassa ja Hattulassa ajanvaraus on avoinna kaikille yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Valtakunnan päivän luku 214

Suomessa on todettu 214 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos STT:n mukaan.

Tartuntoja on raportoitu kahden viikon aikana 4  600, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä raportoitiin 7  527. Uusien tapausten määrä on vähentynyt 2  927:llä.

…..

Lisätty valtakunnan luvut klo 12.08 ja Twitter-päivitys 14.19.

 

Menot