Kanta-Häme

Kanta-Hämeen lähetystö tapasi VR:n johdon

Helsinki

Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen edustajat tapasivat VR:n toimitusjohtaja Mikael Aron keskiviikkona.

Tapaamisessa käsiteltiin VR:n vuoroleikkausten vaikutuksia Kanta-Hämeen alueelliseen kehitykseen ja palvelutarpeisiin. Kanta-Hämeen maakuntajohtaja Timo Reinan mukaan jatkosuunnitelmista päästiin yhteisymmärrykseen.

– Keskusteluyhteys VR:n suuntaan on nyt auki ja sovimme siitä, että asiantuntijavoimin ryhdytään selvittämään mahdollisia ratkaisuja, Reina kertoo.

Kanta-Hämeen päättäjien tavoitteena on se, että ainakin osa kaupunkien ohiajavista junista saataisiin pysähtymään.

Reinan mukaan myös kapasiteetin lisäys ruuhkavuoroille olisi tarpeellista. Haasteena on VR:n liiketoiminnallisen näkökulman ja toisaalta Hämeen alueellisten kehitystarpeiden sovittelu yhteen.

– VR tietysti tuntee oman liiketoimintansa parhaiten ja on tehnyt sen kannalta päätökset. Me informoimme heitä tämän alueen kehittämissuunnitelmista ja junaliikenteen tärkeästä roolista siinä.

Reina kertoo, että Arolle esiteltiin Hämeenlinnan tulevia investointeja, kuten Asemanrannan asuinalueen rakentamista. Myös saavutettavuuden roolia kasvukäytäväsopimuksen kannalta käsiteltiin.

Tapaamiseen osallistui maakunnan päättäjiä muun muassa Hämeen liitosta, Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä. Kansanedustajista paikalla olivat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.), Tarja Filatov (sd.) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas.).

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic