fbpx
Kanta-Häme

Kanta-Hämeen Maakuntakomppanialle oma marssilaulu

Forssalainen musiikin moniosaaja Turkka Mali kuvaa sanoittamansa Onnellisten tähtien soturi -marssia yleispäteväksi synnyinmaan ylistyslauluksi.

Maakuntakomppanian tunnusmarssin sanoittajaksi Turkka Malin kutsui Kanta-Hämeen aluetoimisto. Alun perin sanoituksesta järjestettiin kilpailu, mutta vastauksia siihen tuli ainoastaan yksi, joka ei oikein asettunut nuotteihin.

– Marssilaulussa tekninen sujuvuus on tärkeä, sanojen ja sävellyksen on stemmattava yhteen, sanoo Mali ja myöntää pitävänsä lopputuloksesta. Hänen mukaansa marssi sopii vaikka maakuntalauluksi.

Sanoitustyön hän sanoo olleen miellyttävän työkokemuksen.

– Soittokunta ja marssilaulut ovat osa puolustusvoimien toimintaa ja tuovat siihen viihteellisyyttä.

Marssin on säveltänyt hämeenlinnalainen musiikinopettaja Anita Lehto vuonna 2004 Sotapojan Taivas -tapahtuman yhteydessä järjestettyyn marssisävellyskilpailuun.

Sanoitusta hän kiitteli julkistamistilaisuudessa nappisuoritukseksi.

– Olen onnellinen, että lauluni sai tällaiset sanat. Ne kertovat niin ystävyydestä, kaverihengestä ja yhteenkuuluvuudesta kuin yhteisestä maakunnasta. Marssi mainiosti solistin, orkesterin ja vaikka mieskuoron esitettäväksi, kuvailee marssista mieskuorolle sovitettua kaavaileva Lehto.

Onnellisten tähtien alla -marssilaulu on jaettu kaikille sotilassoittokunnille koko maassa. Sävellystä ovat jo ehtineet levyttää monet soittokunnat.

Maakuntakomppanian marssi kantaesitettiin Panssarisoittokunnan säestyksellä puolustusvoimien leirialueella Padasjoella Kanta-Hämeen komppanian kertausharjoituksissa. (HäSa)

Menot