fbpx
Kanta-Häme

Kanta-Hämeen neurologian yksikölle laatupalkinto

Lääkäriliitto on myöntänyt vuotuisen laatupalkintonsa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin neurologian yksikölle neurologisen lähetepotilaan etähoitomallin kehittämisestä.

Kanta-Hämeen keskussairaalan neurologian poliklinikalla oli aiemmin käytössä perinteinen lähetteiden käsittelymalli, jossa erikoissairaanhoidon lääkäri luki lähetteet ja asetti potilaat jonoon odottamaan vastaanotolle pääsyä. Syksyllä 2010 toimintamallia muutettiin. Uusi malli perustuu puhelinneurologiaan, joka on osa nopeasti yleistyvää etälääketiedettä.

Etähoitomalli parantaa merkittävästi hoidon saatavuutta. Kun osa potilaista hoidetaan puhelimitse, niille potilaille, joiden hoito vaatii vastaanottokäynnin, on voitu varata riittävästi aikaa.

– Neurologialle ei ole ollut muutoksen jälkeen jonoa edes lääkäripulan aikana. Lähetepotilaan puhelinhoito on yksinkertainen ja toimiva tapa taata kaikille potilaille tasapuolisesti hoitoa hoitotakuun puitteissa ilman lisäresursseja, sanoo neurologian erikoislääkäri, ylilääkäri Hanna Kuusisto.

Lääkäriliiton laatuneuvosto piti kantahämäläisen toimintamallin vahvuuksina erityisesti potilaskeskeisyyttä ja monistettavuutta. Etähoitomallia voidaan soveltaa kaikilla erikoisaloilla ja kaikissa yksiköissä.

Menot