Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen rapusuurlähettiläs 2020 valittiin HPK:n riveistä – Lähettilään toive on, että ravuista tulisi arkisempi herkku

Rapumaakunnan keulakuvaan kohdistuu paljon toiveita ja odotuksia.
Toimitusjohtaja Antti Toivanen myöntää HPK:n tilanteen olevan haastava, mutta mitään paniikkia seurassa ei ole. Kuva: Tomi Vesaharju
Toimitusjohtaja Antti Toivanen on lupautunut edistämään raputietoutta ja rapujen syöntiin liittyviä kulttuuritapoja. Kuva: Tomi Vesaharju, arkisto

Suomen rapumaakunta, Kanta-Häme, valitsi perjantaina uudeksi rapusuurlähettilääksi HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivasen.

Rapusuurlähettiläs sitoutuu vahvistamaan Kanta-Hämeen mainetta rapurikkaana alueena ja edistämään rapujen käytön lisäämistä kaikissa tilanteissa.

– Olen suuri rapujen ystävä ja syksyiset rapujuhlat ovat meillä perheen ja ystäväpiirin kanssa pitkä perinne. Olen otettu tästä kunniatehtävästä ja aion ehdottomasti edistää rapusanomaa, Toivanen kertoo Hämeen liiton tiedotteessa.

– Olisi mahtavaa, että ravuista tulisi meille kaikille arkisempi herkku ja sitä käytettäisiin raaka-aineena Kanta-Hämeessä ja koko Suomessa, kotona ja ravintoloissa. Rapujuhlat ovat sitten kruunun jalokivi ja mukavaa yhdessäoloa, tuore rapusuurlähettiläs jatkaa.

Jo kymmenen vuotta Suomen rapumaakuntana

Kanta-Häme julistautui rapumaakunnaksi vuonna 2010. Siitä lähtien ravut on pyritty tuomaan lähemmäs kaikkia herkuttelijoita. Tavoitteena on saada elokuisten ruokapöytien herkun elitistinen leima kokonaan historiaan.

– Ravut ovat helppoa ja terveellistä lähiruokaa, ja kuka tahansa voi niistä nauttia. Meillä rapumaakunnassa rapua riittää. Niitä voi pyytää itse tai ostaa valmiiksi keitettynä suoraan ravustajilta. Myös pakastelähetykset muualle Suomeen onnistuvat, rapumies Mika Soramäki kertoo.

Suomen suurimmat rapujuhlat

Hämeen liitto järjesti yhteistyössä Taste of Hämeen kanssa perjantaina 21. elokuuta Suomen suurimmat rapujuhlat -tapahtuman verkossa.

Rapujuhlien yhteisaloitus striimattiin Hämeen liiton Youtube-kanavalle, jota useat rapujuhlijat seurasivat ympäri Suomen. Toivasen valinta rapusuurlähettilääksi julkistettiin tapahtuman yhteydessä.

Rapusuurlähettilään tehtävässä vuonna 2019 toimi poliitikko Sanni Grahn-Laasonen. HÄSA

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic