Kanta-Häme

Kanta-Hämeen ryyppyporukoilla väkivaltainen alkuvuosi: murha, kaksi tappoa, tapon yrityksiä...

 

Kanta-Hämeen poliisi on alkuvuoden aikana saanut tutkittavakseen useita paikallisiin ryyppyporukoihin liittyviä väkivallantekoja. 
 
Tuorein alkoholinhuuruinen pahoinpitely tapahtui keskiviikkona illalla Lammilla, kun tuttaviensa kanssa juopottelemassa ollutta miestä lyötiin päähän nyrkillä ja tuolinjalalla.
 
Asian selvittelyn yhteydessä poliisi otti kiinni kolme miestä ja yhden naisen, jotka olivat olleet juomassa samassa asunnossa. Tikkausta vaativia haavoja päähänsä saanut mies puolestaan joutui sairaalaan.
 
Selvyyttä tapahtumien kulkuun saatiin vasta torstaina aamulla osallisten selvittyä. Kuulusteluissa kävi ilmi, että tuolinjalalla oli lyönyt seurueeseen kuulunut nainen.
 
Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä pahoinpitelynä.
 
Jo kolme kuollutta
Lammin tapauksen tutkinnanjohtajan, komisario Ilkka Iivarin mukaan alkuvuoden ajalta on Kanta-Hämeessä kirjattu huomattava määrä ryyppyporukoissa tapahtuneita väkivallantekoja.
 
– Tutkinnassa on yksi murha ja kaksi tappoa, joten kolme on menettänyt henkensä. Potentiaalinen hengenvaara on ollut kolmessa muussa tapahtumassa, sillä niitä tutkitaan tapon yrityksenä, iivari kertoo mediatiedotteessaan.
 
Tapon yrityksissä aseena oli käytetty puukkoja. 
 
Lisäksi alueen ryyppyporukoista on alkuvuoden aikana poliisin tietoon tullut myös törkeä ryöstö, jossa uhri potkittiin sairaalakuntoon sekä kolme törkeän pahoinpitelyä. (HäSa)