Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tavoittelee liki miljoonaa euroa myymällä asunto-osakkeita

Piiri on jo aiemmin myynyt yli sata asuntoa osana talouden tasapainottamisohjelmaansa.
Myyntiin tulevista sairaanhoitopiirin omistamista asunnoista viisi sijaitsee Jukolassa Timonkuja 5:ssä. Kuva: Esko Tuovinen
Myyntiin tulevista sairaanhoitopiirin omistamista asunnoista viisi sijaitsee Jukolassa Timonkuja 5:ssä. Kuva: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri panee myyntiin valtaosan jäljellä olevista asunto-osakkeistaan. Tämä on osa kuntayhtymän talouden tasapainottamisohjelmaa.

Piirin hallitus päätti jo 19. toukokuuta myydä virkistyspaikkojaan ja lomaosakkeitaan. Koska niiden myynnistä saatavaa summaa ei katsota välttämättä riittäväksi ja koska myyntien onnistuminen on epävarmaa, sairaanhoitopiiri hakee lisätuloja asunto-osakkeiden myynnistä.

Myynnistä päätti sairaanhoitopiirin hallitus tiistaina.

Sairaanhoitopiiri on myynyt jo yhteensä yli sata asuntoa vuodesta 2012 alkaen. Pari vuotta sitten asuntojen kysyntä tyrehtyi, kun kaupunkiin rakennettiin runsaasti uusia asuntoja.

Piirin omistuksessa on vielä 22 asunto-osaketta, joista nyt myytäväksi esitetään 13 asuntoa.

Yhdeksän asuntoa jätetään henkilöstön tilapäiskäyttöön, kuten päivystysasunnoiksi ja harjoittelijoiden majoitukseen.

Suurin osa nyt myytävistä asunnoista on kaksioita. Sairaanhoitopiirin omistukseen jäävät asunnot ovat pääasiassa yksiöitä ja soluasuntoja keskussairaalan läheisyydessä Nummella sijaitsevassa asunto-osakeyhtiössä.

Arvio myyntihinnasta on 900 000 euroa

Myyntihinta-arvioiden perusteella asunto-osakkeiden arvoksi tulisi yhteensä noin 900 000 euroa. Niiden tasearvot sairaanhoitopiirin kirjanpidossa ovat yhteensä liki 500 000 euroa.

Asunnot sijaitsevat Hämeenlinnan keskustassa Linnankadulla, Jukolassa Timonkujalla ja Härkämäenkujalla sekä Nummella Kylätiellä. Yksi, testamentilla saatu asunto sijaitsee Riihimäen keskustassa Torikadulla.

Neljän kuukauden mittaiset myyntitoimeksiannot saivat kiinteistönvälittäjäyhtiöt OP Koti Etelä-Häme ja Kiinteistömaailma. HäSa

Päivän lehti

6.7.2020