Kanta-Häme

Kanta-Hämeen väkimäärä kasvoi 33 hengellä - Myös maakuntien välinen nettomuutto oli positiivinen

Vuoden alusta väkiluku on laskenut 157 hengellä, mutta tilanne on parantunut viime vuodesta.
Arkistokuva: Kuvaaja: Esko Tuovinen

Kanta-Hämeen väkiluku kasvoi huhti-toukokuun aikana 33 hengellä. Tilastokeskuksen mukaan Kanta-Hämeen väkiluku oli tämän vuoden toukokuussa 171 207.

Vuoden alusta, tammikuusta toukokuun loppuun Kanta-Hämeen väkiluku on laskenut 157 henkeä.

Viime vuonna vastaavana aikana Kanta-Hämeen väkiluku laski 419 henkeä ja kokonaisuudessaan vuoden 2018 aikana Kanta-Hämeen väkiluku laski lähes 1300 henkilöllä.

 

Kanta-Hämeen väkiluvun kokonaismuutos oli tämän vuoden tammi-toukokuussa parempi kuin neljänä aiempana vuonna vastaavaan aikaan.

Väestön positiivinen kehitys Kanta-Hämeessä alkoi helmikuussa 2019. Esimerkiksi Hämeenlinnan seutukunnassa väkiluku kasvoi toukokuussa 79 henkilöllä.

 

Maakuntien välinen nettomuutto oli Kanta-Hämeessä toukokuussa myös plussan puolella 58 henkilöllä.

Uudenmaan jälkeen nettomuuton tulos on Suomen toiseksi paras. Maakuntien välinen nettomuutto laski Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Vuoden alusta toukokuuhun Kanta-Hämeeseen on muuttanut 93 henkilöä enemmän kuin mitä on muuttanut pois. Tällä nettomuuton tuloksella Kanta-Häme sijoittuu kolmannelle sijalle Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen.

Edellisen kerran positiiviseen maakuntien väliseen nettomuuttoon Kanta-Häme ylsi vastaavana aikana vuonna 2014.

 

Ulkomailta Kanta-Hämeeseen muutti 73 henkeä, mikä oli hieman enemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

Nettomuutto, eli kuntien välisen muuttoliikkeen ja nettomaahanamuuton erotus, oli positiivinen useimmissa maakunnan kunnissa tammi-toukokuussa. Näitä olivat Humppila, Ypäjä, Hattula, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki. HÄSA.

Päivän lehti

21.1.2020