fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeeseen tulvavaroitus - Ajokeli huononee yön aikana ja joulupäivänä ajokeli on heikko

Ajokeli heikkenee yön aikana. Arkistokuva. Kuva: Anja Filppula = AF
Ajokeli heikkenee yön aikana. Arkistokuva. Kuva: Anja Filppula = AF

Liikenne Suomen pääteillä on hiljentynyt, kerrotaan Tampereen tieliikennekeskuksesta. Joulun menoliikenne on siis ohi, ja nyt liikenne keskittyy taajamiin, joissa ihmiset esimerkiksi vierailevat hautausmailla.

Tieliikennekeskuksen päivystäjän Risto Nurmisen mukaan ongelmakohtia ei ole ollut eikä niitä myöskään ole odotettavissa. Nurminen kertoo olleensa töissä jouluaattona jo yli 20 vuoden ajan ja pitää tilannetta jouluaatolle tyypillisenä.

Suuria ruuhkahuippuja ei tänä vuonna ole odotettavissa, kun joulu ajoittuu arkipäiville. Tämä tasaa sekä meno- että paluuliikennettä.

Sadetta ja tulvavaroitus

Sää on tänään pilvistä ja lauhaa koko maassa, mutta maan keski- ja pohjoisosassa sataa paikoin lunta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi kertoo, että Suomenlahden yli on noussut sadealue, joten Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella voi sataa vettä.

Keski-Suomessa lunta voi tulla yöstä alkaen jopa yli viisi senttiä.

Ajokeli heikkenee yön aikana, ja Etelä- ja Keski-Suomen alueelle on annettu varoitus huonosta ajokelistä.

Tulvavaroitus on voimassa Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Paluuliikenne käynnistyy tapanina

Joulunseudun huonoin liikennesää on osumassa joulupäivälle, mutta silloin teillä odotetaan olevan hiljaista.

Paluuliikenne käynnistyy tapaninpäivänä, jolloin joulupäivänä alkaneet lumisateet ovat pääosin ohi ja viilenevä sää parantaa ajokeliä, arvioitiin tieliikennekeskuksesta Tampereelta.

Joulun paluuliikenne jakautunee tänä vuonna usealle päivälle. Osa sukuloimaan lähteneistä lähtee paluumatkalle vasta viikonloppuna. STT

Menot