fbpx
Kanta-Häme

Lumimyräkkä iskee liikenteeseen – Kanta-Hämeeseen varoitus vaarallisesta tiesäästä

Ilmatieteen laitos antoi torstaille varoituksen vaarallisesta tiesäästä yhdeksään eteläiseen maakuntaan. Kuva: Tapio Tuomela, arkisto Kuva: Tuomela Tapio

Ilmatieteen laitos on antanut torstaille varoituksen vaarallisesta tiesäästä yhdeksään eteläiseen maakuntaan. Varoituksen mukaan Kanta-Hämeessä onnettomuusriski on huomattava.

Lumimyräkkä iskee nimenomaan liikenteeseen. Pakkaskelinä pysyvä sää ei uhkaa esimerkiksi sähkönjakelua, sillä tykkylunta ei muodostu. Tuulen on myös ennustettu pysyvän maltillisena.

Elenian käyttöpäällikkö Heikki Paananen kertoo sähköyhtiön varautuneen luvattuun lumimyrskyyn, mutta säätietojen mukaan häiriöitä sähköverkkoon ei ole odotettavissa.

–  Ilmatieteen laitoksen ennustama lumimäärä on nyt puolet odotettua pienempi ja tykkylunta ei ole odotettavissa, Paananen tiivistää.

Lännestä saapuva lumipyryalue heikentää ajokelin Suomen eteläosassa vaaralliseksi torstain vastaisesta yöstä alkaen, varoittaa Ilmatieteen laitos. Lumisateen odotetaan saapuvan Varsinais-Suomeen Turun seudulle keskiviikon puolella illalla.

–  Aivan etelärannikolla sade saattaa tulla osin vetisenä. Viimeisten ennusteiden mukaan näyttää kuitenkin siltä, että sää pysyy rannikollakin pakkasella ja sade saadaan valtaosin lumena, kertoi päivystävä meteorologi Petri Hoppula STT:lle keskiviikkona aamupäivällä.

Lunta saattaa Hoppulan mukaan sataa etelärannikon läheisyydessä jopa noin 20 senttiä. Salpausselän tienoilla lumikertymä lienee kymmenisen senttiä.

Onnettomuusriski huomattava

Etelä-Suomen lisäksi ajokeli voi olla mahdollisesti vaarallinen alueella Pohjanmaan rannikkomaakunnasta Etelä-Savoon.

Lumisadealueen keskus on Hoppulan arvion mukaan torstaina iltapäivällä Suomenlahdella Helsingin edustalla. Illan mittaan keskus siirtyy idemmäksi Suomenlahdella.

Merialueille Selkämeren Pohjoisosasta Suomenlahden itäosaan on annettu torstaiksi kovan tuulen varoitus. STT, Hämeen Sanomat

Juttua päivitetty kello 13.50 Elenian tiedoilla.

 

Menot