fbpx
Kanta-Häme Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä 11 uutta koronavirustartuntaa – Parolan Yhteiskoulussa on korona-altistuminen, ja yläkoulu siirtyy etäopetukseen

Yhden tartunnan alkuperä on jäänyt epäselväksi.
´Kanta-Hämeessä on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen
Kanta-Hämeessä on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Lauantain 8.5. aikana Kanta-Hämeessä todettiin 11 uutta koronavirustartuntaa. Tapauksista 10 on Hämeenlinnan seudulta ja yksi on Forssan seudulta. Potilaista viisi on sairastunut karanteenin aikana ja viiden muunkin tartunnan lähteet ovat selvillä. Yhden tartunnan alkuperä on jäänyt epäselväksi. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti tartunnoista Twitter-tilillään.

Tartunnat ovat aiheuttaneet laajoja karanteeneja Hämeenlinnan seudun kouluissa, joista kuntien todetaan tiedottavan erikseen. Hattulan kunnan verkkosivuilta löytyy korona-altistumista koskeva tiedote. Tiedotteen mukaan Parolan Yhteiskoulussa on korona-altistuminen, ja yläkoulu siirtyy etäopetukseen. Tiedotteen mukaan kahdella koulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu korona, ja usea henkilökunnan edustaja on altistunut koronalle. Terveysviranomaisten suosituksen mukaisesti koko henkilökunta seulotaan alkuviikosta ja koko Yhteiskoulu siirtyy etäopetukseen maanantaista 10.5. alkaen.

Parolan yhteiskoulun korona-altistumisten vuoksi myös Parolan lukio siirtyy etäopetukseen maanantaista 10.5. alkaen. Henkilökuntaa ja opiskelijoita on tiedotettu asiasta lauantaina.

Kyseessä on varotoimi, jolla halutaan katkaista mahdolliset tartuntaketjut. Yhtään lukion opiskelijaa tai henkilökuntaan kuuluvaa ei ole altistunut virukselle tai joutunut karanteeniin. Varotoimi kuitenkin tarvitaan, sillä oppilaitoksella on yhteisiä opettajia sekä tiloja yhteiskoulun kanssa.

Etäopetusjakson pituus riippuu siitä, miten tilanne tartuntojen osalta kehittyy lähiaikoina.

Koronavirustartunnalle on mahdollisesti voinut altistua Hämeenlinnan Tiiriön Prismassa keskiviikkona 5.5. kello 11.00–11.30.

Kyseisenä aikana Prismassa olleita pyydetään tarkkailemaan huolellisesti terveydentilaansa kahden viikon ajan ja hakeutumaan testaukseen, jos koronatartunnan oireita ilmenee.

Suomessa on raportoitu 162 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu 2 920 tartuntaa, mikä on 894 vähemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on raportoitu 88 723 tartuntaa.

THL:n mukaan tartuntojen ilmaantuvuusluku kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta ihmistä kohden on koko Suomen tasolla hieman alle 53. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 68,8.

14 viimeisimmän vuorokauden aikana Kanta-Hämeessä on todettu 87 uutta koronavirustartuntaa. Sitä edeltävien 14 vuorokauden aikana tapauksia oli Kanta-Hämeessä 62.

Tapausten ilmaantuvuusluku on Kanta-Hämeessä 14 viimeisimmän vuorokauden osalta 50,9, kun se edeltävien 14 vuorokauden ajalta oli 36,25.

Tiedot ilmenevät THL:n 9.5.2021 päivitetystä koronatapausten tilanteesta. HäSa

Juttu on päivitetty 9.5.2021 klo 13.57 valtakunnallisilla tiedoilla ja Kanta-Hämeen tiedoilla 14 viime vuorokauden ajalta.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla 9.5. kello 18.45.

Menot