fbpx
Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä kahdeksan uutta koronatapausta, sairaalahoidossa yhteensä yhdeksän

Kahdessa Hämeenlinnan päiväkodissa ja Konnarin koulussa on altistuksia ja karanteeneja.
Kanta-Hämeessä on todettu 23 uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
Kuvituskuva. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Sunnuntain 28. maaliskuuta aikana Kanta-Hämeessä todettiin kahdeksan uutta covid-19-tartuntaa. Tapauksista kuusi on Hämeenlinnan seudulta ja kaksi Forssan. Tartunnoista kolme on perheensisäisiä jatkotartuntoja. Loppujen selvittely on vielä kesken.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti tilanteesta Twitterissä.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä kahdeksan koronapotilasta, joista yksi tehohoidossa.

Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa yksi koronapotilas.

Konnarin koulussa Lammilla on asetettu kaksi 1. vuosiluokan ryhmää ja kaksi 2. vuosiluokan ryhmää kotikaranteeniin korona-altistumisen takia. Yhteensä terveysviranomaisten asettama karanteeni koskee 96 oppilasta ja yhdeksää henkilökunnan jäsentä.

Etäopetusjärjestelyistä tiedotetaan kyseisten oppilaiden huoltajia Wilman välityksellä.

Myös kahdessa Hämeenlinnan päiväkodissa on todettu koronatartunta. Ahveniston päiväkodista karanteeniin on asetettu 27 lasta ja 7 henkilökunnan jäsentä 6.4. ja 7.4. saakka sekä Idänpään päiväkodista 17 lasta ja 4 henkilökunnan jäsentä 6.4.2021 saakka.

Suomessa 422 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL)  mukaan Suomessa on todettu 422 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viikon aikana on todettu 8  957 tartuntaa, mikä on 318 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan Suomessa on todettu nyt reilut 76  400 koronatartuntaa.

Maanantain tietojen mukaan ilmaantuvuusluku Suomessa on 161,6. Se on laskettu kahden viikon ajalta, ja luku on laskenut hieman eilisestä.

Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku on noussut kahden viikon aikana. THL:n maanantain tietojen mukaan luku maakunnassa on 128.1, kun edelliseltä kahdelta viikolta se oli 110,5. Ilmaantuvuusluku lasketaan 100 000 asukasta kohden.

Viisi uutta kuolemantapausta

Suomessa on raportoitu viisi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. THL kertoo, että sairaalahoidossa on 313 ihmistä, joista tehohoidossa on 54.

Juttua on päivitetty THL:n tiedoin  29.3 kello 12.19. ja kello 12.29. Kello 15.55 lisätty tieto Konnarin koulun ja Hämeenlinnan päiväkotien tilanteesta.

Menot