Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä kaksi uutta tartuntaa – Keskussairaalassa on tällä hetkellä kaksi koronapotilasta tehohoidossa

Tiistain aikana Kanta-Hämeessä todettiin kaksi uutta covid19-tartuntaa. Maakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 2064 tartuntatapausta.
Tiistain aikana Kanta-Hämeessä todettiin kaksi uutta covid19-tartuntaa. Maakunnassa on nyt todettu kaikkiaan 2064 tartuntatapausta. Kuva: EPA

Tiistain aikana Kanta-Hämeessä todettiin kaksi uutta koronatartuntaa. Molemmat tiistain tapaukset ovat Hämeenlinnan seudulta.

Tapauksista toinen on todettu maahantulotestissä ja toinen on epäselvä tartunta.

Kaikkiaan maakunnassa on todettu 2064 koronatapausta.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä kaksi covid19-potilasta. Molemmat potilaat ovat tehohoidossa.

Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa neljä koronapotilasta.

Maanantaina Kanta-Hämeessä todettiin yksi koronatartunta.

THL:n mukaan Suomessa on raportoitu tänään 103 uutta koronavirustartuntaa.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1  260 tartuntaa, mikä on 945 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2  205 uutta tartuntaa kahdessa viikossa.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu 94  026 koronatartuntaa.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut 51,9 prosenttia väestöstä. Toisen rokotteen on saanut 13,4 prosenttia. Koronarokotteen on saanut 2  883  250 ihmistä.

Kanta-Häme kiihtymisvaiheessa

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku koko Suomessa on kahden viikon ajalta alle 23 sataatuhatta ihmistä kohden.

Korkeinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (43,6), Päijät-Hämeessä (29,6) ja Kanta-Hämeessä (21,1). Ahvenanmaalla tartuntoja on edelleen nolla, minkä jälkeen ilmaantuvuus on vähäisintä Pohjois-Savossa (2,1), Lapissa (4,3) ja Pohjois-Pohjanmaalla (4,4).

Kanta-Häme on tänään keskiviikkona palannut kiihtymisvaiheen alueeksi.

Kiihtymisvaiheeseen palaaminen mahdollistaa koronarajoitusten lievittämisen.

Ravintolarajoitukset eivät kuitenkaan vielä tämänhetkisen tiedon mukaan automaattisesti lievene vielä keskiviikkona. Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen kertoi eilen, että viimeistään torstain Valtioneuvoston kokouksessa päätetään ravintolarajoituksista.

Riihimäen maauimalassa ei enää rajoiteta kävijämäärää

Riihimäen maauimalassa ei enää rajoiteta alueen kävijämäärää eikä allaskohtaisia käyttäjämääriä.

Myös Riihimäen kaupunginkirjaston Lehtisali ja Opintosali avataan jälleen asiakaskäyttöön, mutta Satuhuone pidetään suljettuna.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kuitenkin yhä kieltänyt yli kymmenen hengen sisällä järjestettävät yleisötilaisuudet ja yli 50 henkilön ulkotilaisuudet.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan kuitenkin järjestää näitä rajoituksia laajempia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Tämä on päivittyvä artikkeli. Klo 11.55 lisätty THL:n valtakunnalliset luvut. Klo 12.44 lisätty ilmaantuvuusluvut. Klo 13.18 lisätty rokotustiedot.

Asiasanat

Menot