Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta-Hämeessä kolme uutta koronatartuntaa, seitsemän määrätty karanteeniin

Koronahoitaja Silja Mäkinen kuvattuna HUSin kirurgisen sairaalan tiloissa 22.7.2020. Kuva: Arttu Laitala
Koronahoitaja Silja Mäkinen kuvattuna HUSin kirurgisen sairaalan tiloissa 22.7.2020. Kuva: Arttu Laitala

Viimeksi kuluneen viikon aikana kantahämäläisillä todettiin kolme uutta tartuntaa, tiedottaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri.

Tartunnoista kaksi on ulkomaanmatkalta tartunnan saaneen henkilön lähipiiriä.

Kanta-Hämeessä on määrätty karanteeniin seitsemän tartunnalle altistunutta henkilöä.

 

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 29 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7  512.

THL:n verkkosivujen varmistettujen tautitapausten listaus kertoo, että uusista tartunnoista seitsemän on todettu Helsingissä, viisi Vantaalla, neljä Espoossa ja kolme Porvoossa sekä Turussa. Raisiossa, Hyvinkäällä, Kuopiossa, Siuntiossa ja Keravalla on kaikissa todettu yksi tartunta. THL:n listauksessa ei ole lueteltuna kuntia, joissa on kaikkiaan alle viisi tautitapausta.

Tiistaina uusia vuorokauden aikana todennettuja tartuntoja raportoitiin yhteensä 17.

Keskiviikkoaamuun mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on todettu yhteensä 331. Tämän hetkisten tietojen mukaan sairaalahoidossa puolestaan on kuusi potilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät uudet kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän pääasiassa kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

 

Maailmalla pandemia etenee voimakkaasti, ja useimmat uudet tartunnat Suomessa linkittyvät matkailuun ulkomailla.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että matkustus- ja kokoontumisrajoitusten purkamisen myötä toinen tautiaalto onkin Suomessa todennäköinen syksyn aikana. Tartuntojen määrän lisääntyminen on riippuvainen siitä, kuinka hyvin ihmiset jaksavat edelleen noudattaa turvavälejä, käsihygieniaa ja muita suosituksia.

 

Päivitetty 5.8. kello 12.52: Lisätty valtakunnalliset tiedot koronavirustartuntojen määrästä.

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic