Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä peruskorjataan neljä siltaa ja uusitaan yksi – Siltatyöt ovat ohi syksyyn mennessä

Hausjärven Haminan silta uusitaan. Alvettulan sillalla liikennettä tullaan ohjaamaan liikennevaloin.
Turengin alikulkukäytävän peruskorjauksen pitäisi olla valmis elokuussa. Sillan reunapalkit, kaiteet ja vesieristeet korjataan. Kuva: Kati Laitinen
Turengin alikulkukäytävän peruskorjauksen pitäisi olla valmis elokuussa. Sillan reunapalkit, kaiteet ja vesieristeet korjataan. Kuva: Kati Laitinen

Uudenmaan ely-keskus korjauttaa tämän kesän aikana viisi siltaa Kanta-Hämeessä. Neljä silloista peruskorjataan eli siltojen reunapalkit, kaiteet ja vesieristeet uusitaan.

Nämä sillat ovat Virtain silta (tie 3222) Hämeenlinnassa, Heinun alikulkukäytävä Iittalassa (tie 130), Alvettulan silta Hauholla (tie 3062) sekä Turengin alikulkukäytävä Janakkalassa (tie 290).

Haminan silta Hausjärvellä tiellä 13814 uusitaan kokonaan.

– Siellä on työt täydessä käynnissä parhaillaan. Vanha silta on purettu pois ja nyt menossa ovat jo uuden sillan kansityöt. Sillan pitäisi olla valmiina elokuun alkuun mennessä, kertoo Kaakkois-Suomen ely-keskuksen projektipäällikkö Terhi Siltanen.

 

Turengin alikulkukäytävän peruskorjaustyöt Kiipulaan vievällä tiellä pitäisi valmistua heinäkuuksi.

– Puolet siltatöistä on tehty ja liikenne on koko ajan kulkenut itseohjautuvasti yhdellä kaistalla. Sillalla oli nyt betonivalu, jota hetken aikaa kuivatetaan teltan alla, Siltanen kertoo.

Hämeenlinnan osalta siltatyöt aloitetaan Virtain sillasta.

– Näissä urakoissa sovimme aikatauluista niin, että päätämme kuinka monta päivää yksittäinen siltatyö saa kestää. Urakoitsija voi omien mahdollisuuksiensa mukaan valita, missä järjestyksessä he korjaukset tekevät, Siltanen selventää.

Korjausaikataulu riippuu myös siitä, millä aikataululla työt valmistuvat Päijät-Hämeen puolella.

 

Alvettulan sillan käyttäjille Siltanen lähettää terveiset, ettei siltaa tulla sulkemaan kokonaan liikenteeltä.

– Alvettulan silta on pitkä ja kaartuva, mikä heikentää näkyvyyttä. Alueella on paljon kesäliikennettä. Sillan liikennettä ohjataan liikennevaloin yhdellä kaistalla urakan ajan.

Mahdollisesti myös Virtain sillalla saatetaan ottaa käyttöön liikennevalo-ohjaus.

Siltanen kertoo, että kaikki Kanta-Hämeen siltojen peruskorjaustyöt ovat ohi syksyyn mennessä.

 

Kanta-Hämeen alueella liikenneasioista vastaa Uudenmaan ely-keskus. Kanta-Hämeessä on noin 500 tiesiltaa. Vuosittain silloista 5–10 peruskorjataan tai uusitaan.

Uudenmaan ELY-keskus korjauttaa tänä kesänä 15 miljoonalla eurolla siltoja Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. HÄSA.

Päivän lehti

23.1.2020