Kanta-Häme

Kanta-Hämeessäkin uskotaan Orpoon

Ravintola Skogsterissa järjestetyssä tilaisuudessa Petteri Orpo keskusteli Hämeen kokoomuksen jäsenten kanssa ja kertoi avoimesti omista tavoitteistaan ja ajatuksistaan.

Hänen mukaansa suurin syy puheenjohtajaehdokkaaksi lähtemiseen oli huoli puolueesta.

– Uskon, että kokoomukselle ja isänmaalle voitaisiin tehdä paljon enemmän. Haluaisin rakentaa Kokoomusta niin, että se nousee kolmen vuoden päästä vaaleissa suurimmaksi puolueeksi.

Orpon mukaan vahvalla alueellisella tuella on suuri henkinen merkitys.

Moni Hämeen kokoomuksen jäsenistä on puolueen puheenjohtajakilvassa Orpon puolella. Tukijalistassa hämeenlinnalaisia on 11, kun vastaavasti kansanedustaja Elina Lepomäellä heitä on viisi.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin kannattajalista ei ole julkinen. Hänen kannattajistaan on paljastettu vain yksittäisiä tukijoita, kuten opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Näkyvistä Hämeen kokoomuslaisista Orpoa kannattavat muun muassa Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, entinen puheenjohtaja Tapio Vekka, kaupunginvaltuutetut Jari Kattainen ja Pekka Kääriäinen sekä Hätilän kokoomus ry:n puheenjohtaja Jenna Kankaanpää.

Raution mielestä puolueen nykyinenkin puheenjohtaja on erinomainen, mutta toivoisi hänen seuraajakseen jonkun, jolla on sekä sisäpoliittista että kunnallista osaamista.

– Hallituksen päätöksenteossa on ollut vaikea nähdä kokoomuslaisuutta. Haluaisin nähdä sitä jatkossa lisää.

Kankaanpää arvelee, että Orpon kannatuksen takana on puolueen jäsenten toivo vahvemmasta me-hengestä ja yhteenkuuluvuudesta. Hänen mielestään Kokoomuksen rivit tulisi yhdistää ja kirkastaa.

– Uskon, että Petteri olisi puheenjohtaja, joka on sekä uskottava ja luotettava puolueen keulakuva ja ministeri että hyvä puolueen ja kenttäväen johtaja, Kankaanpää summaa.

Vekka kuvaili Orpoa muun muassa maltilliseksi, pragmaattiseksi ja aikaansaavaksi.

Orpo kertoi haluavansa myös puolueen ministerisalkun, mikäli hänet valitaan puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Orpo myönsi, että Kokoomus on menettänyt lähiaikoina luottamustaan. Tilaisuuden päätteeksi hän totesi tietävänsä, mitä puolueelle pitäisi tehdä.

– Sisäinen jännite on omalta osaltaan johtanut tähän kilpailuun. Haluan yhdistää puolueen takaisin yhtenäiseksi joukoksi, ja se vaatii jalkautumista ja suunnan näyttämistä.

Orpon tukijalistasta löytyy hämeenlinnalaisten lisäksi seitsemän riihimäkeläistä, viisi janakkalalaista ja kaksi hattulalaista.

Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lappeenrannassa 10. kesäkuuta. Hämeen kokoomuksen puoluekokousedustajia ei ole vielä valittu. HÄSA

Päivän lehti

8.7.2020