Kanta-Häme Hämeenlinna

Kanta Logistiikka aloittaa lokakuun alussa – Tekmen logistiikka erotetaan omaksi yhtiökseen

Osakkaiksi tulevat aikaisemmat Tekmen osakkaat.

Omistajanvaihdoksen myötä Tekme oy:stä erotetaan liikkeen luovutuksella logistiikkapalvelut omaksi yhtiökseen. Nimekseen se on saanut Kanta Logistiikka oy.

Palmia oy on ostanut Tekmen muun osakekannan Hämeenlinnan kaupungilta, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä ja Riihimäen terveyskeskuskuntayhtymältä.

 

Logistiikkapalvelut halutaan pitää aiemmilla omistajilla, jotta asema julkisena hankintayksikkönä säilyy. Muuten yhtiö ei pystyisi enää käyttämään Kuntapron ja Taysin erva-alueen yhteishankintasopimuksia.

Kanta Logistiikka pysyy ns. sidosyksikkönä, jonka palveluita omistajien ei tarvitse kilpailuttaa.

Aiemmin sovitulla tavalla Hämeenlinnan kaupunki perusti heinäkuussa Kanta Logistiikan omistukseensa. Nyt se ehdottaa sairaanhoitopiirille ja Riihimäen terveyskeskuskuntayhtymälle osakemerkintää. Myös suunnatusta osakeannista on sovittu jo aiemmin.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti tiistaina merkitä ehdotetut 250 osaketta, joilla se saa 17,8 prosentin omistusosuuden Kanta Logistiikkaan. Hinta on 125 000 euroa.

Hämeenlinnan osuus on 82 prosenttia eli 1 145 osaketta 572 500 euron hintaan. Riihimäen terveyskeskus ky:lle jää 2 osaketta.

 

Kanta Logistiikka hoitaa osakkailleen tavaroiden hankinnan, varastoinnin, kuljetuksen ja hyllytyksen kuten Tekme aikaisemmin. Sen logistiikkapalveluissa on vajaat 30 työntekijää, jotka siirtyvät uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä.

Eniten logistiikkapalveluita on käyttänyt sairaanhoitopiiri. Jos maakuntauudistus toteutuu, sairaanhoitopiirin osuus siirtynee maakunnalle. Tuolloin logistiikkayhtiön omistajaosuuksia voidaan tarkastella uudelleen.

 

Alkukesästä tehdyt päätökset Tekmen osakkeiden myynnistä Palmia oy:lle ovat saaneet lainvoiman, joten kauppa toteutuu syys-lokakuun vaihteessa. Tuolloin Palmian toimitusjohtaja Nina Rokkila ryhtyy johtamaan myös Tekmeä. HÄSA