Kanta-Häme

Kantahämäläiset matkailuyrittäjät tähyävät Japaniin

Kantahämäläisiä matkailuyrittäjiä lähtee tiistaina maailman suurimmille matkamessuille Tokioon. Yrittäjät eivät usko japanilaisten asiakkaiden määrän kääntyvän nousuun vielä ensi vuonna, vaan vasta muutaman vuoden päästä.

– Kansainvälisen kaupan luominen on useiden vuosien pitkäjänteisen työn tulos. Töitä pitää tehdä sitkeästi monen vuoden ajan, jos haluaa tuloksia, Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen projektipäällikkö Leena Puumalainen sanoo.

Tokiossa olevien JATA 2018 -messujen ja asiakastilaisuuden lisäksi ryhmä tutustuu japanilaiseen kulttuuriin ja tapaan toimia myös muun muassa Hakonen alueella, kylpylässä ja maaseudulla sijaitsevassa matkailukohteessa.

Puumalainen kertoo, että kipinä matkan järjestämisestä syntyi keväällä, kun Matkalla kasvuun -yhteistyöhanke piti kansainvälistymisteemaan liittyen valmennuspäivän. Päivän aikana saatiin tietoa japanilaisista asiakkaista ja heidän matkustustavoistaan.

– Kantahämäläiset matkailuyrittäjät innostuivat japanilaisista asiakkaista siinä määrin, että lähdimme selvittämään mahdollisuutta toteuttaa hankkeen avulla opintomatka Japaniin.

Yrittäjät tapaavat yksityisessä asiakashankintatilaisuudessa merkittäviä japanilaisia tukkukauppiaiden, matkanjärjestäjien ja matkatoimistojen edustajia, jotka järjestävät matkoja Suomeen. Tilaisuuteen on ilmoittautunut jo yli kolmekymmentä ostajaa.

– Esittelemme tilaisuudessa myös Kanta-Hämeessä sijaitsevia nähtävyyskohteita ja luontoa sekä Western Lakeland -yhteistyötä, jossa maakunta on mukana, Puumalainen sanoo

Matkan mahdollistaa Matkalla Kasvuun -yhteistyöhanke, jonka päätoteuttajana on Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja osatoteuttajana Hämeen ammattikorkeakoulu. Hankkeen rahoituksen on myöntänyt Hämeen ely-keskus.