Kanta-Häme

Kantolaan on kiinnostusta

Luukkaankadulla vietettiin perjantaina avajaisia, kun Viljelijän Berner ja Turun Konekeskus avasi toimipisteen Hydrauliikan tiloihin.

– Haluamme olla entistä lähempänä viljelijöitä avaamalla toimipisteen kokonaisuuteen, missä on muitakin alan toimijoita, Viljelijän Bernerin osastonjohtaja Kalle Erkkola kertoo.

Yritys ei ole ainoa, joka on kiinnostunut toiminnan avaamisesta tai siirtämisestä Kantolaan. Alueesta on kiinnostunut moni muukin yritys ja yrittäjä.

– Olemme suunnitelleet hallin yläkerran vuokraamista noin 50 neliömetrin kokoisiksi toimitiloiksi, Luukkaankatu 5:n hallin päävuokralainen, Hydrauliikka oy:n toimitusjohtaja Jorma Kuhlström kertoo.

Kantolaan noussee lähitulevaisuudessa myös uusi yrityshalli.

Turenkilainen Terra Via oy osti viime syksynä aiemmin rekkavarikkona toimineen tontin osoitteesta Kantolankatu 10.

Noin 7000 neliön tontille on suunniteltu parintuhannen neliömetrin laajuista hallia, joka vuokrattaisiin kokonaisuudessan.

– Kun löydämme toimitiloille käyttäjän, ryhdymme rakentamaan. Neuvotteluja mahdollisten vuokralaisten kanssa on käyty ja niitä on kesken, Terra Vian toimitusjohtaja Pasi Koskela kertoo.

Koskela uskoo vuokralaisen toimialan olevan samantyyppistä kuin Kantolasta jo löytyy: rakentamista, maataloutta tai teollisuutta palvelevaa.

– Alueelle on kohtuullisesti imua, koska siellä on vähän vapaita hyviä tontteja ja yrityskeskittymä jo valmiiksi.

Vanajantie 3:ssa toimiva Pienkone- ja venehuolto oy on muuttamassa Hattulaan heinäkuun lopussa päättyvän vuokrasopimuksen vuoksi.

Yritys toimii Barreli Kiinteistöt oy:n omistamalla noin kolmen hehtaarin tontilla, jossa on pääosin huonokuntoisia hallirakennuksia. Barreli Kiinteistöjen omistaja Harri Pirttiniemi sanoo, että tiloihin on ollut runsaasti kiinnostusta.

– Hiace-miehiä: rakennus- ja sähköalan yrittäjiä, sekä varasto- ja nikkarointitilaa tarvitsevia kuten autoharrastajia, Pirttiniemi kertoo vuokratilojen tiedustelijoista.

Yksi tontista kiinnostunut on uutta linja-autovarikkoa etsivä Vekka Liikenne oy.

– Kaksi paikkaa on vahvoja ehdokkaita, joista Kantola on toinen. Tarvitsemme pysäköintitilaa sekä pesuhallin ja toimistotilaa, liikennöitsijä Tapio Vekka kertoo.

Barreli Kiinteistöt omistaa Kantolasta myös kokonaan vuokratut vanhat Hankkijan tilat Luukkaankadulla.

Pitkällä aikavälillä Kantolaan on kaavailtu asumista, jonka todennäköinen rakentaminen alkaisi Vanajaveden lähettyviltä.

Kantolan maat ovat kuitenkin usean eri tahon omistuksessa. Kaupunki ei ole kaavoittamassa aluetta uudelleen lähiaikoina.

Lisäksi Kantolan vetovoima kasvanee, kun yritystilat vähenevät aseman seudulla ja entisen valtion pukutehtaan tontilla.

– Molempiin on tulossa asumista ja niissä on tällä hetkellä yritystoimintaa, joka vaikuttaisi sopivan Kantolaan. On kauhean tervetullutta, että sinne on kiinnostusta, kaupungin yleiskaava-arkkitehti Niklas Lähteenmäki sanoo.

Kaupunki ei aktiivisesti pyri Lähteenmäen mukaan ohjaamaan Kantolan kehitystä tiettyyn suuntaan.

– Maakuntakaavassa alue on pääosin osoitettu asumiseen, mutta on runsaasti toimijoita jotka haluavat siellä pysyä. Yhtä hyvin voisin nähdä alueen yritysalueena. Kantolasta yhä mietitään, mikä sen tulevaisuus voisi olla. HÄSA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic