fbpx
Kanta-Häme

Kantolan kansalle virtaa lavatolkulla

Hämeenlinna

Aussijyrä AC/DC:n Kantolan konserttipäivä lähestyy ryminällä, ja vauhti sen kuin kiihtyy.

– Kiirettä pitää, komppaa Kaurialassa sijaitsevan Metro-tukun pakastehallissa elintarvikepakkausten parissa huiskiva Susanna Yliriesto.

VAIKKA HALLIPÄÄLLIKÖN syke on tasaisesti korkealla, ei hyytävässä miinus 20 asteessa hampurilaispihvien ja ranskanperunoiden keskellä varsinaisesti hiki pääse yllättämään.

– Myös kylmiö ja myymälä ovat tupaten täynnä. Olemme varautuneet, että elämää on myös konsertin jälkeen. Olemme tilanneet tavaraa viikoksi.

Ylirieston mukaan se tarkoittaa, että tavaraa on tulossa lavatolkulla.

– Pakkashuone alkaa olla jo turvoksissa. Tässä saa sumplia, mihin kaikki mahtuu.

MAANANTAIN AIKANA pakastehallin, kylmiön ja myymälän hyllyt suorastaan notkuivat. Vettä väkevämpi lasti on vielä tulossa.

– Noin 6000 tölkkiä olutta, pari lavaa lonkeroa, noin sata 30-litraista kaljatankkia (600 puolen litran annosta), 500 neljän senttilitran viinapulloa ja 18 senttilitran viinipulloja 700 kappaletta, Yliriesto luettelee.

Maanantai oli päivä, jolloin baarinpitäjien piti jättää viimeistään olut- ja muut juomatilauksensa.

– Muutama paikallinen toimija on tilannut ruokatarvikkeita ja juomaa kauttamme. Tilanne on Hämeenlinnassa ensimmäinen laatuaan, joten asiakkaamme ovat vähän varpaisillaan.

OSA PAIKALLISISTA toimijoista on antanut ennakkoon tilauksensa. Kaikille ravintoloitsijoille ja baarinpitäjille ei ole kuitenkaan täysin selvää, miten varautua megakonsertin kaupunkiin tuomaan yleisömäärään.

– Ei sitä voi kukaan tietää. Olemme hankkineet tavaraa arpapelillä, kun selkeitä tilauksia ei ole tullut. Harjoitteluksi menee. Peukut pystyyn, että kaikki menee nappiin, Yliriesto sanoo.

KANTOLAN AIDATULLA alueella 55 000 -päisen yleisömeren ravitsemuksesta ja virkistyksestä pitää puolestaan huolen tapahtumajärjestäjä Live Nation.

Sitä, montako rekallista Koffin tuotteita Kantolaan viikon päästä keskiviikkona kuljetetaan, ei tapahtumajärjestäjä halua paljastaa.

– Ennakkotilausmäärät ovat suuria suhteessa väkimäärään ja yleisöpohjaan, Maritta Kettunen Live Nationista kertoo.

Tapahtuma-alueesta noin puolet on rock-henkistä anniskelualuetta eli juomien ei pitäisi ihan heti loppua kesken.

– Pelkkää baaria on peräti 200 metriä, ja henkilökuntaa pelkästään anniskelualueella asiakkaita palvelemassa on reilut 200.

Ruokaa tarjoaa tapahtuma-alueella yhteensä yhdeksän ravintolaa street foodista itämaisiin mausteisiin.

Menot