Kanta-Häme

Kantolan tapahtumapuisto vaatinee ympäristöluvan

Kantolaan suunnitellun tapahtumapuiston viivästyminen näyttää todennäköiseltä.

Syynä on Hämeen elykeskuksen kanta, jonka mukaan alueen rakentamiseen ei voi ryhtyä pelkällä ilmoitusmenettelyllä. Elykeskuksen mukaan rakentaminen tarvitsee ympäristöluvan, jonka myöntää Etelä-Suomen aluehallintavirasto (avi).

Alun perin puistoon kaavailtiin toimintaa kesälle 2014 ja rakennustöiden piti alkaa tänä keväänä.

– Hämeenlinnan puolelta hanketta on hoidettu oikein rivakasti, nyt aikataulu on kiinni valtion viranomaisista, hanketta johtava Kehittämiskeskus oy Hämeen toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo.

Ympäristölupa tarvitaan mahdolliseen pilaantuneiden maiden kaivamiseen ja siirtämiseen.

”Ei jatkuvaa Tuska-festivaalia”

Suunnitelmat alueen rakentamisesta ovat kuitenkin edenneet. Tämän hetkisen tiedon perusteella alueen tapahtuma- ja virkistyspuistoksi rakentaminen vaatii 30–50 sentin maakerrosta pilaantuneille maille. Rantaan suunnitelluista maavalleista ollaan sen sijaan luopumassa.

– On todettu, etteivät ne estä melunmuodostusta ja toisaalta ne olisivat hyvin leveitä ja kaventaisivat aika paljon puistoa. Niiden haitta on myös visuaalinen, ne peittäisivät kauniin järvinäkymän, Mervi Käki sanoo.

Käen mukaan konserttien aiheuttama meluhaitta on otettu tarkasti huomioon koko hankkeen suunnittelussa.

– Äänen kulkeutuminen on hyvin paljon kiinni lavan lavarakenteista, niiden sijoittelusta sekä artistista. Asia on kaikissa suunnitelmissa esillä, ja noudatamme kaikkia viranomaismääräyksiä.

Hankkeen suunnittelussa aktiivisesti mukana ollut tapahtumajärjestäjä Live Nation Finland on Käen mukaan tietoinen tilanteesta, ja aiesopimus yhtiön kanssa pysyy voimassa.

– He ovat sitoutuneet hankkeeseen ja ymmärtävät ettei asian kanssa vetkutella.

Toteutuessaan puistossa uskotaan järjestettävän kolmesta viiteen suurempaa konserttia kesässä, messuja ja joitakin pienempiä tapahtumia.

– Siitä ei tule mitään pysyvää Tuska-festivaalia, vaan suurimman osan ajasta puisto on tavanomaisessa virkistyskäytössä, Käki nauraa. (Häsa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic