Kanta-Häme Hämeenlinna

Kantolan tapahtumapuiston kesän varaustilanne on vielä auki – Voisiko Mötley Crüe tulla?

Hämeenlinnan tapahtumapuistossa kokoontuvat tulevanakin vuonna autoiluharrastajat ja väriestejuoksijat, mutta jättikonsertista ei tiedetä tai ainakaan kerrota.
Juhlakansa vaelsi Kantolaan AC/DC:n keikalle heinäkuussa 2015. Tapahtumapuisto oli tuolloin loppuunmyyty: 55 000 katsojaa. Kuva: Pekka Rautiainen
Juhlakansa vaelsi Kantolaan AC/DC:n keikalle heinäkuussa 2015. Tapahtumapuisto oli tuolloin loppuunmyyty: 55 000 katsojaa. Kuva: Pekka Rautiainen

Nähdäänkö Kantolan tapahtumapuistossa ensi kesänä jälleen jättikonsertti?

Tapahtumapuiston omien verkkosivujen kalenteri kumisee tyhjyyttään, mutta järjestäjien omilta sivuilta paljastuu, että ensi kesänä Kantola pidetään aiempien vuosien tapaan harrasteajoneuvo- ja musiikkitapahtuma Linna Cruising 7.–9.8.2020 sekä väriestejuoksu eli The Color Obstacle Rush 12.9.2020.

Muista Kantolan ensi kesän tapahtumista saati mahdollisesta uudesta megakeikasta ei tihku tietoa.

– Tällä haavaa en pysty sanomaan muuta kuin että en kommentoi. Julkistukset menevät sen mukaan kuin tapahtumanjärjestäjät ne tekevät. Ennen sitä me emme voi ottaa kantaa tai kommentoida, mitä muuta Kantolassa mahdollisesti järjestetään, Linnan Kehityksen tapahtuma-asiantuntija Juuso Nieminen sanoo.

 

Kantolan tapahtumapuistosta, kuten muistakaan kaupungin puistoista, ei ole tarjolla avointa varauskalenteria, vaan kaikki tapahtumat ja asiakkaat käsitellään tapauskohtaisesti.

Nieminen perustelee sitä sillä, että tällöin on löydettävissä ajankohdan ja paikan osalta tapahtumanjärjestäjälle paras ratkaisu.

– Sen voin sanoa, että Kantolan puistoon riittää edelleen kiinnostusta.

Kantolassa ovat esiintyneet maailmanluokan bändeistä Metallica tänä vuonna, Guns N’ Roses 2017, Iron Maiden 2016 ja AC/DC 2015.

 

Lue lisää: Kantolan konserttivieraat käyttivät yhteensä 10,9 miljoonaa euroa – 92 prosenttia kävijöistä Hämeenlinnan ulkopuolelta

 

Nieminen muistuttaa, että ratkaistavana on aina iso palapeli, kun joku järjestäjä on tuomassa ison luokan esiintyjää Suomeen.

– Se ei ole pelkästään tapahtumanjärjestäjästä kiinni, vaan artistinkin puolelta tulee reunaehtoja, esimerkiksi mitkä ovat mahdolliset esiintymispäivät.

Muun muassa Metallican saamista Kantolaan edesauttoi niin sanottu perinteinen puskaradio: taustalla oli samoja järjestäjiä kuin aiemmin AC/DC:n konsertissa, ja he kehuivat Hämeenlinnaa ja Kantolaa.

– Siellä taustalla scoutataan paikkoja, ja usein myös artisteilta tulee tarkat tiedot, haluavatko he esiintyä stadionilla vai millainen paikka heillä on mielessä, Nieminen kertoo.

Iron Maiden on ensi kesänä Tampereella järjestettävän Rockfestin pääesiintyjä. Festivaali korkkaa käyttöön uuden Särkänniemen tapahtumarannan, joka sijaitsee huvipuiston tuntumassa Näsijärven rannalla.

Uuden tamperelaisen esiintymisalueen voi ajatella olevan taas yksi kilpailija lisää myös Hämeenlinnan tapahtumapuistolle. Nieminen ei kuitenkaan ajattele tulokkaan kuristavan Kantolaa.

– Toivottavasti se näkyy siinä, että saamme Suomeen vain enemmän tapahtumia. Uskon vahvasti, että niitä riittää kaikille kaupungeille. Viime kesäkin sen osoitti, kun ympäri Suomen oli suuria konsertteja ja tapahtumia. HäSa

 

Lue lisää: ”Puistot eivät ole niin suosittuja kuin stadionit” – Megatähtien suurkeikat tulivat maakuntiin, mutta miten käy, kun Olympiastadion valmistuu?