Kanta-Häme

Kantolan tapahtumapuiston ympäristölupa ei yllätä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Kantolanniemen alueen tapahtumapuistolle. Nyt myös luvan tarkka sisältö on selvillä.

Lupa on pääosin hakemuksen mukainen, eikä se sisällä Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtajan Mervi Käen mukaan yllätyksiä.

Ympäristöluvassa käsiteltiin pilaantuneen maaperän puhdistamista ja jätteenhyödyntämistä maarakentamisessa. Pilaantuneen maaperän puhdistaminen tehdään pääasiassa eristämällä pilaantuneet maa-ainekset.

Maaperän puhdistaminen voidaan aloittaa

Vaikka ympäristöluvassa on kahden viikon valitusaika, voidaan maaperän puhdistaminen aloittaa välittömästi. Perusteluksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto antaa sen, että puhdistuksella parannetaan ympäristön tilaa ja vähennetään pilaantuneesta maa-alueesta aiheutuvia ympäristö- ja terveysriskejä.

Tapahtumapuiston rakentaminen aloitetaan tämän heinäkuun aikana. Tapahtumapuistossa on tarkoitus pitää ensimmäiset konsertit ensi kesänä. Parhaimmillaan alueelle mahtuu 80 000 konserttivierasta.

Ympäristöluvassa ei käsitelty tapahtumien aiheuttamia mahdollisia meluhaittoja, vaan niille pitää hakea vielä erikseen lupa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. (HäSa)

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic