fbpx
Kanta-Häme

Kantolankadun remontti vihdoin vauhtiin

 

Keski-Euroopasta tilattu uusi siltarumpu on asennettu paikalleen, ja Kantolankadun korjaus on saatu vihdoin alkuun. Korjaustöiden vuoksi katu suljettiin maanantaina liikenteeltä kokonaan. Kiertoreitti kulkee Puusepänkadun kautta. Urakoitsijan arvio on, että tie saadaan avattua ensi viikon alusta liikenteelle.
 
Rakennuspäällikkö Jari Tähtisen mukaan korjaustöiden hinnaksi tulee noin 200 000 euroa. Suurimman siivun kustannuksista haukkaa uusi ja halkaisijaltaan kolmemetrinen siltarumpu, joka on tilattu Keski-Euroopasta asti.
 

Aika ja vesi hapersivat vanhan rummun

Kantolantie on odottanut korjausta siitä lähtien, kun kevyenliikenteen väylä romahti osittain rumpusillan kohdalta. Tie vajosi noin kahden metrin matkalta. Sortuman aiheutti yllättäen kokoon painunut peltinen siltarumpu. Rumpu yhdistää pienen Luukkaanlahden Vanajaveteen.
 
Rakennuspäällikkö Tähtisen mukaan romahduksen syynä oli yksinkertaisesti vanhan siltarummun hapertuminen.
 
Aaltopeltirumpu on asennettu paikoilleen vuonna 1972, ja vuosikymmeniä jatkunut vedenpinnan vaihtelu on saanut pellin heikkenemään.
 
– Asiantuntijat ihmettelivät, että vanha rumpu on säilynyt näinkin pitkään ehjänä.
 
Onko Hämeenlinnassa muualla vastaavia, vanhoja rumpurakenteita?
 
– Muualla Suomessahan näitä on, Hämeenlinnan rummustosta en osaa sanoa. Uudempia rumpuja on, mutta tuskin näin vanhoja.
 
Voiko vastaavanlainen sortuma tapahtua muualla?
 
– En usko, koska muut rummut eivät ole näin vanhoja. Myös rumpujen materiaali on kehittynyt. Vastaavaa ratkaisua, jossa rumpu olisi kahden näin ison vesistön välissä ja veden vaihtelu olisi näin suurta ei monta ole. Ja tuollaisten tilannetta kyllä seurataan. (HäSa)
 
 
Uutista päivitetty 10.7.2013 kello 13.37: Uusi siltarumpu on jo paikallaan

Menot