Kanta-Häme

Kantolanpuistossa konsertteja aikaisintaan vuonna 2014

Kantolan tapahtumapuisto etenee hitaasti, mutta varmasti.

Kaupunki on hieronut tapahtumajärjestäjä Live Nationin kanssa aiesopimusta alueen markkinoinnista ja myynnistä. Tavoitteena on, että päättäjät saavat sopimuksen eteensä mahdollisesti jo tammi-helmikuussa.

– Kantolan tapahtumapuisto mainitaan tulevassa valtuustosopimuksessa yhtenä merkittävänä päätettäväksi tulevana hankkeena. Strategisena hankkeena asia on jo valtuustossa käsitelty ja ensi vuoden budjetissakin alueen kehittämiseen on varattu rahaa, kertoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Kehken varapuheenjohtaja Iisakki Kiemunki.

Kehittämiskeskus Oy Häme on vastannut alueen valmistelutyöstä yhteistyössä kaupungin yhdyskuntapalvelujen kanssa. Kiemungin mukaan aiesopimus Live Nationin kanssa mahdollistaa varsinaisten töiden alkamisen alueella.

– Ajatus on, että he myyvät ja markkinoivat aluetta ja kaupunki saa siitä oman siivunsa. Toki varaamme myös vuosittain tietyn määrän päiviä omille tapahtumillemme kuten vaikkapa Elomessuille, Kiemunki sanoo.

Ensi vuoden tilausbudjetissa on varattu viherrakentamiseen yhteensä miljoona euroa, joka jaetaan tapahtumapuiston lisäksi muun muassa Poltinahon, Sibeliuspuiston ja Kansallisen kaupunkipuiston kesken. Yhdyskuntalautakunta päättää rahanjaosta heti alkuvuodesta tekemässään käyttösuunnitelmassa.

Sonysphere uutisankka

Yle Häme uutisoi maanantaina, että Kantolan tapahtumapuiston ensimmäinen konserttitapahtuma on todennäköisesti Sonysphere. Live Nationin tuotantopäällikkö Janne Hallenberg toteaa kuitenkin Hämeen Sanomille, ettei tänä vuonna Helsingin Kalasatamassa järjestetyn tapahtuman jatkosta ole tehty vielä mitään päätöksiä.

– En osaa sanoa siihen mitään. Meillä ei ole vielä mietittynä mitään tiettyä tapahtumaa Kantolaan. Tottakai tuleva puisto antaa mahdollisuudet erityyppisille tapahtumille, mutta tässä ollaan vielä niin alkuvaiheessa, Hallenberg sanoo.

Ainoa varma asia on, että vielä ensi vuonna Kantolassa ei järjestetä yhtään konserttia. Aikaisin mahdollinen aloitusajankohta on kesä 2014, kun alue on muotoiltu nurmipintaiseksi puistoksi.

Hallenberg muistuttaa, että tapahtumapuisto on avoin kaikille järjestäjille.

– Kaupunki ei ole tekemässä puistoa Live Nationille. Me olemme vain yksi puiston käyttäjistä, Hallenberg sanoo.

Kuinka monta tapahtumaa alueella voisi olla vuosittain teidän kauttanne?

– Siihen vaikuttaa niin monta asiaa, etten pysty sanomaan mitään haarukkaa.

Mutta tarkoitus on, että täällä nähtäisiin myös maailman tähtiä?

– Kyllä se ainakin mahdollista on, Hallenberg vastaa.

Hotellille kaksi paikkaa

Jos suurtapahtumat Hämeenlinnassa lisääntyvät, se lisää tarvetta myös majoitukselle. Kehken varapuheenjohtaja Iisakki Kiemunki uskoo, että hotelliketjut voivat muutaman vuoden kuluttua kiinnostua investoimaan kaupunkiin.
 
Hotellia on väläytelty Engelinrannan tulevaisuudensuunnitelmissa. Yhtiön hallituksessa istuvan Kiemungin mukaan kyseeseen voisi tulla kylpylähotellikokonaisuus, jossa nykyistä uimahallia laajennettaisiin hoitolapalveluilla sekä hotellin yhteyteen tulevalla saunaosastolla.
 
– Tästä on tullut yhtiölle jo yhteydenottoja, mutta en tiedä, onko asia edennyt sen pidemmälle, Kiemunki sanoo.
 
Henkilökohtaisesti hän näkisi kuitenkin parempana paikkana uudelle hotellille entisen Säästökarin tontin Paasikiventien ja Vanajantien kulmauksessa.
 
– Sijainti olisi ihanteellinen: rautatieasemalle ja Kantolan tapahtumapuistoon olisi vain muutaman sadan metrin matka ja Verkatehtaan palvelutkin aivan vieressä, Kiemunki toteaa.

Tällä hetkellä tontilla on väliaikainen parkkialue, mutta sen tilalle on tarkoitus nousta asuinrakennuksia Vanajanranta II:n kaavoituksen valmistuttua. (HäSa)

 

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic