fbpx
Kanta-Häme

Kantolassa tapahtuu jo ensi kesänä

 

Kaupunginhallitus hyväksyi tällä viikolla 20 hehtaarin Tradekan maa-alueen oston Kantolasta 980 000 euron hintaan. Päätös nytkäytti käyntiin alueen suunnittelun ja kunnostuksen nopeutetulla aikataululla. Kantolan tapahtumapuistosta kaavaillaan areenaa suurille konserteille ja messuille, joille mahtuisi kerralla jopa satatuhatta ihmistä.
 
Alueen kehittämisen käynnistyksestä vastaavan Kehittämiskeskus Oy Hämeen mukaan alkuun päästään tekemällä maaston harvennusta, maaperän lujuuden tarkistuksia ja hiekka-alueiden tasausta. Tarkoituksena on tehdä alueesta puisto, joka ei vaadi suuria investointeja rakentamisen osalta, koska järjestäjät tuovat kaiken muun tarvittavan. 
 
– Siinähän se jo on, jos ruohikkoa riittää, konsertti- ja tapahtumajärjestäjä Live Nation Finlandin tuotantopäällikkö Janne Hallenberg vahvistaa.
 
– Tapauskohtaisesti tilanteet tietysti vaihtelevat, mutta meillä on valmiudet tuoda tapahtumiin kaikki mahdollinen lavasta tekniikkaan ja kaikkeen infrastruktuuriin. Optimitilanne tietysti olisi, jos alueelta löytyisivät viemäröinnit, sähköt ja vesipisteet. Sillä säästettäisiin jo todella paljon.
 
– Live Nationista on tapahtumapuiston kohdalla puhuttu pelkästään isojen konserttien yhteydessä, mutta järjestämme paljon muitakin tapahtumia. Alueen kannalta on suuri magneetti tapahtumajärjestäjille, jos fasiliteetteja löytyy. Vaikea on kuvitella esimerkiksi karavaanaritapahtumaa paikalle, josta ei löydy sähköä.
 
Kotimaiset konserttituottajat ovat olleet innoissaan Hämeenlinnan hankkeesta. Vaikka lähellä on suuria kaupunkeja, todella suuria areenoita ei puissa kasva.
 
– Helsingissä on stadion sekä kalasatama, mutta siellä ei ole ruohokenttää. Tampereella on Ratina, Hallenberg sanoo.
 
– Kaikkia tapahtumanjärjestäjiä kiinnostaa Hämeenlinna sijaintinsa puolesta ja uutta hanketta on tervehditty ilolla.
 
Täyttääkö Kantolan tapahtumapuisto todella megaluokan tähtien, kuten vaikkapa Madonnan konsertin asettamat vaatimukset?
 
– Ainakin viimeisimpien suunnitelmien mukaan sanoisin, että käsittääkseni kyllä.
 
Budjetin mukaan
 
Kehittämiskeskus Oy Häme vastaa alueen valmistelutyöstä yhteistyössä kaupungin yhdyskuntapalveluiden tilaajayksikön ja tuotannon kanssa. Tapahtumapuiston kunnostamista minimitarpeita pidemmälle on jo ehditty pohtia.
 
– Olen puhunut kaupungin virkamiesten kanssa siitä, että alueelle tehtäisiin vuotuinen kehittämissuunnitelma, Kehken toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo.
 
– Tulemme tutkimaan kehittämisen tarpeita ja niitä investointeja, joita on budjetin raameissa mahdollista tehdä. Tarkoitus on, että puistossa voidaan järjestää kaikenlaisia tapahtumia herättäjäjuhlista urheilukilpailuihin.
 
Monet ovat pohdiskelleet, kuinka valtavia pysäköintialueita suuren luokan tapahtumat vaativat.
 
– Elämme edelleen suunnitteluvaiheessa, mutta nyt käytössämme oleva alue on suurempi kuin aluksi kaavailtiin. Lisäksi ainakin suurten konserttitapahtumien yleisö suosii joukkoliikennevälineitä, joiden asemat ovat sopivasti lähellä Kantolaa.
 
– Nyt kun kaupat on varmistettu, olemme lähteneet kovalla vauhdilla liikkeelle. En valitettavasti voi julkistaa vielä mitään, mutta luotan siihen, että Kantolassa on 1-2 isompaa tapahtumaa ensi kesänä.
 
 

Menot