Kanta-Häme

Kanungin tontit myyntiin syksyllä

Hattulassa saadaan viimeistään lokakuun alussa myyntiin uuden Kanungin asuinalueen tontit. Kanunki sijaitsee moottoritien länsipuolella Hattulantien ja Korpiniityntien tuntumassa.

Hattulan tekninen lautakunta päätti kokouksessaan asettaa omakotitonttien neliöhinnaksi 32 euroa. Rivitalo- ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten hinta taas määräytyy rakennusoikeuden mukaan. Hinta on 100 euroa per kerrosneliömetri.

Kanunkiin on kaavoitettu 47 omakotitonttia ja neljä rivitalotonttia.

Tekninen lautakunta päätti myös esittää kunnanhallitukselle ja valtuustolle, että kaikki Kanungin tontit olisivat myytäviä eikä vuokraaminen olisi mahdollista. Yleensä Hattulassa on mahdollista joko ostaa tai vuokrata asuintontti kunnalta.

Hattulan tekninen johtaja Juha Prittinen kertoo, että Kanungin alue on herättänyt jo kiinnostusta, vaikka tontit eivät ole vielä myynnissä.

Hän arvioi, että rakentaminen on muutenkin vilkastumassa, sillä tontit ovat käyneet kaupaksi muilta alueilta ja esimerkiksi rakennuslupahakemuksia on tullut käsittelyyn aiempaa enemmän.

Kanunkiin rakennetaan kunnallistekniikka kevään ja kesän aikana. Töiden on määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä.

Urakoitsijaksi tekninen lautakunta valitsi edullisimman tarjouksen tehneen Lakeuden Maanrakennus oy:n. Urakkahinta on 670 000 euroa, josta katujen rakentamisen eli kunnan osuus on 455 000 euroa. Lopun maksavat HS-Vesi ja Elenia. HÄSA

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic