Kanta-Häme

Kanungin tontteja ei viety käsistä

Hattulan Kanungin alueen tontteihin on määräaikaan mennessä tullut kahdeksan varausta. Tontit tulivat varattaviksi 7. marraskuuta, ja varausaikaa oli kaksi viikkoa.

Kunnan teknisen yksikön toimistopäällikkö Arja Kauppi kertoo, että yksi tonteista joudutaan arpomaan hakijoiden kesken, sillä siihen tuli kolme ensisijaista varausta. Arvonta suoritetaan tänään tiistaina.

Kanungin alueella on kaikkiaan 47 omakotitonttia, eli läheskään kaikkia ei vielä varattu. Arja Kauppi sanoo kuitenkin, ettei tulos ole pettymys, sillä toteutuvien varausten määrä jää aina pienemmäksi kuin ennakkotiedustelujen.

– Ihmiset miettivät aina huolella näin isoja ratkaisuja. Tontin varaajilla on nyt marraskuun loppuun asti aikaa maksaa 1 000 euron varausmaksu, ja sen jälkeen heillä on puoli vuotta aikaa solmia kaupat. Joulukuun alusta alkaen loput tontit ovat vapaasti varattavissa koko ajan, Kauppi sanoo.

Kunnallistekniikka Kanungissa on jo tehty valmiiksi, eli tontinostajat pääsevät rakentamaan tarvittaessa nopeasti. Alueella on omakotitonttien lisäksi neljä rivitalotonttia, jotka myydään hakemusten perusteella.

Kanungin tontteja ei voi vuokrata, vaan ne ovat ainoastaan myynnissä. Alueen omakotitonttien neliöhinta on 32 euroa.

Kanungin alue sijaitsee moottoritien länsipuolella Hattulantien ja Korpiniityntien tuntumassa.

Hattulassa on pitkään ollut tarjolla tontteja myös Parolassa Merventien tuntumassa sijaitsevalla Kotirinteen alueella.

Arja Kaupin mukaan tällä hetkellä Kotirinteessä on vapaana enää 14 tonttia.

– Niiden menekki alkoi vilkastua heti, kun valtuusto päätti, että tonttia ei ole pakko ostaa, vaan vuokraaminen tuli mahdolliseksi. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic